Keresés
Magyar Nemzet
2021. február 25., csütörtök, Géza napja
HÍR TV – CSÖRTENiedermüller, az elefánt a porcelánboltban.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/bayer-zsolt-hajra-talalkozunk-a-birosagon-9224114/

Bayer Zsolt: Hajrá, találkozunk a bíróságon!

A publicista szerint minden a hatályos lakásügyi törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően történt
Most már több mint két éve folyik a vári lakosok ellen és ezen belül elsősorban a kormányszimpatizáns vári lakosokkal szemben a rágalomhadjárat, amelyet egy jól körülhatárolható újságírói kör kezdett – nyilván nem saját ötlettől vezérelve, hanem megbízásból. Aztán beszállt ebbe a polgármester is – nyilatkozta lapunk publicistája, Bayer Zsolt.

Munkatársunkat annak kapcsán kérdeztük meg, hogy csütörtökön délelőtt V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester sajtótájékoztatót tartott, amely során bírósági eljárással fenyegette meg a publicistát. – Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük. Az önkormányzat átvizsgálta az összes szerződést, további ügyeket is bíróság elé fogunk vinni – emelte ki V. Naszályi. A polgármester amiatt vizsgálta át a szerződéseket, mert Bayer interjút adott az Azonnali.hu nevű hírportálnak, amelyben a kerületvezető szerint a publicista elismerte, hogy „a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz”.

Érdemes felidézni: a budai Várban a lakások többsége önkormányzati tulajdonban van, számos lakást úgynevezett örökbérleti konstrukcióban lehet bérelni, amely jog örökíthető. A lakások megvásárlása jelenleg nem lehetséges. A Bayer Zsolt vári lakását firtató cikksorozat a 24.hu nevű liberális portálon indult el, amelyben például azt kifogásolták, hogy lapunk publicistája 32 ezer forintért bérli az ingatlant. A költségelvű lakbér a várban található lakások esetén hasonló – és a közös költségnek feleltethető meg –, vagyis aki ilyen konstrukcióban bérli az önkormányzattól, az nagyjából ezt az összeget, hatszáz forint/négyzetmétert fizet egységesen. Ismert: a korábbi Index.hu-s Bakró-Nagy Ferenc is vári lakásban lakik, azt azonban nem árulta el lapunknak korábbi kérdésünkre, hogy mennyiért, csupán annyit mondott, „a házban lakók közül övé a leg­alacsonyabb bérleti díj”, ami valószínűleg hasonló összegű lehet, mint amit Bayer Zsolt is fizet.

– Az egész üggyel kapcsolatban annyit tudok elmondani most, hogy már bírósággal fenyegetnek: hajrá, találkozunk a bíróságon!

– emelte ki Bayer Zsolt. A publicista leszögezte: „minden a hatályos lakásügyi törvények és szabályozások szerint történt lakáscserével, értékkülönbözet megfizetésével, a törvény szerint intéztem, illetve intézték az ügyvédek. Csakúgy, mint mindenki másét”. Hozzátette: „a mindenki másba beletartoznak baloldali közszereplők is”.

Bayer Zsolt szerint „lesznek itt még meglepetések”. Az újabb információkat a sajtóban fogja közzétenni.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Boross Péter

A baloldal nem tudna kormányozni
Boross Péter volt miniszterelnök szerint a Fidesz és a KDNP kormányzati szerepkörre érett, nemzeti-keresztény politikai irányultságot képvisel.

Kommunizmus áldozatai

Embertelen eszme, amely fél évszázadra leigázta hazánkat + videó
A kommunizmus egy gyilkos eszme, amely százmillió halálos áldozatot követelt világszerte.

Kiemelt

Dopeman a szivárványcsaládokról: kirakatsztori és hangulatcsinálás az egész
A rapper szerint Magyarországon olyan lendülettel propagálják ezt a témát, mintha legalább százezreket érintene.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert kimutatta a foga fehérjét
Bevetették a titkos fegyvert.

Poszt-trauma

Puzsér „a mocskos magyar hősökről”
A magyargyűlölő fröcsögés méltatlan egy magyar tollforgatóhoz.

Poszt-trauma

Több jogot a láncos kutyának!
A színes bőrűek felszabadítása és egy újabb amerikai elmebeteg „tudós” javaslata.

Aktuális

Harapós kismacska – A brit márka szabadidiő–autója
Feltűnő jelenség a brit márka új kompakt szabadidő-autója. De mi a helyzet a tudásával?

Fricz Tamás blogja

Kocsis Máté Gyurcsányt lealázó mondatai példaértékűek – mert ez már politikai háború
A Fidesz frakcióvezetője úgy bánt el Gyurcsány Ferenccel, ahogyan utóbbi már sokszorosan kiérdemelte volna.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!