Bíróság elé kerül Niedermüller exkollégájának áramlopási ügye

Szabálysértési tárgyalás lefolytatására vár a DK-s áramtolvaj, Borka-Száz Tamás ügye – értesült lapunk. A 48 éves képviselő erzsébetvárosi önkormányzat épületében lévő irodájában 2020 októberében tartott házkutatást a rendőrség. Az ügy nyomozását lezárták, a 48 éves baloldali politikusnak szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt kell bíróság elé állnia.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 16:35
KARÁCSONY Gergely; NIEDERMÜLLER Péter
Niedermüller Péterről nevezte el a Mi Hazánk Mozgalom a díját Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas botrányt váltott ki, hogy Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester közvetlen munkatársáról tavaly ősszel kiderült: az önkormányzat épületében illegálisan vételezett árammal működtetett számítógépen folytatott bitcoinbányászatot.

Borka-Szász Tamás lemondott VII. kerületi képviselői posztjáról és a Demokratikus Koalícióból is kilépett, hogy mentse pártját a botránytól, de korábban több újságcikkben is felvetették, hogyan folytathatta titokban illegális tevékenységét egy olyan irodában, ahová a Niedermüller Péter polgármester vezette önkormányzat bármely munkatársa beléphetett.

Az ügy miatt 2020. október 16-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást, de a nyomozást időközben átvette BRFK, mivel az derült ki, hogy az áramlopással okozott kár nem éri el a bűncselekményi minősítés értékhatárát.

Niedermüller Péter
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Lapunk megkeresésére a BRFK kommunikációs osztálya arról tájékoztatott, hogy a szabálysértés miatt indított előkészítő eljárásban a 48 éves férfit 2021. június 2-án meghallgatták, a keletkezett iratokat június 7-én a Pesti Központi Kerületi Bíróságra megküldték.

A Fővárosi Törvényszék sajtószolgálatától megtudtuk, hogy az ügyben keletkezett iratokat június 8-án megkapták, ugyanakkor ezidáig nem tűztek ki tárgyalási napot a per bírósági eljárás lefolytatására.

A többek között programozó végzettségű bitcoinbányász-expolitikus így azonban meglehetősen olcsón megúszhatja az ügyet, mivel a szabálysértési eljárásban enyhítő körülményként kell értékelni, ha az elkövető megtéríti az okozott kárt, amely ebben az esetben egészen biztosan nem haladja meg az ötvenezer forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.