Botka nehézsúlyú ellenfelet kapott

Bejelentette a szegedi polgármester-választáson való indulását Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki októberben független jelöltként kívánja megmérettetni magát – erről adott hírt a Délmagyar.hu. Nemesi Pál kijelentette: markáns gazdasági változást szeretne a csongrádi megyeszékhelyen. Emellett azzal érvelt, hogy így jobb lenne Szegeden élni, és a fiatalok sem vándorolnának el, mert lenne elegendő és megfelelő munkahely. Szavai szerint a családok így együtt maradhatnának a nagyszülőkkel.

Forrás: Délmagyar.hu2019. 07. 04. 13:51
null
Forrás: facebook.com/nemesipalszeged
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szakmai munkámban mindig is önálló voltam, nekem sosem mondták meg, mit tegyek, hiszen saját stratégiám van ahhoz, hogy megvalósítsam a kitűzött célokat. A jövőben is így teszek, ezért indulok el független polgármester-jelöltként – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Nemesi Pál. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: szegény, gádorosi családból származik, 1979 óta él Szegeden családjával, és nagyon szeretik ezt a várost, olyannyira, hogy már szüleit is ide költöztette. A család minden tagja saját cégükben, a Ferroép Zrt.-ben dolgozik. – Az igaz, hogy a cégnek, amit menedzselek, milliárdos nagyságrendű megbízatásai vannak, de én önmagamban nem vagyok milliárdos, hiszen a javakat a cégben hagyjuk fejlesztésekre. Mindezt saját erőből, a család és a kollégáim közreműködésével értem el – szögezte le.

Nemesi Pál kiemelte: az még hátravan, hogy Szegedet felvirágoztassa, szerethetőbb és élhetőbb várossá tegye. – Úgy vélem, ebből a politikai mocsárból, amelyben most áll a város, csak független ember vezetheti ki Szegedet. Komoly gazdaságfejlesztési feladatokat kell végrehajtani, és mindenkit abba az irányba kell fordítani, hogy együtt építsük a városunkat, mert a versenytársainkhoz képest lemaradásban vagyunk, elvesztettük a vezető pozíciónkat – hangsúlyozta. Hozzátette: az elmúlt 17 évben nem történt komolyabb fejlesztés Szegeden, és ahhoz, hogy ezt a lemaradást ledolgozzuk, változtatni kell. Kiemelte: azt szeretné, hogy Szeged gazdaságilag a legerősebb vidéki város legyen, ezzel együtt javuljanak a bérek és a komfortérzet is.

– Célom, hogy a nyugdíjasok is jól járjanak, vagyis megfelelő munkahelyek biztosításával a gyermekeik, unokáik is itt maradnak. Előkészített területekre és szakképzett munkaerőre van szükség ahhoz, hogy gazdasági fellendülés történjen. Az utóbbi biztosított, hiszen az egyetemi képzések színvonala nemzetközi mércével mérhető. Viszont aggasztó, hogy az egyetem és a város között milyen felszínes a kapcsolat – részletezte. Hozzátette: olyan szakmai háttérrel rendelkezik, amely által megoldódhat a harmadik híd megépítése és a parkolási probléma is a megyeszékhelyen, ehhez megalapozott pénzügyi tervet is készített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.