Csörte: A nemzetállamok döntsenek a schengeni övezet működtetéséről!

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője a Hír TV műsorában arról is beszélt, hogy a migrációs válság és a klímaváltozás kérdése között szoros összefüggés áll fenn.

Forrás: HÍR TV2019. 05. 23. 16:27
null
Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esélylatolgatás, csúcsjelöltek, üzenetek, programok, választói aktivitás. Európa-szerte csütörtöktől vasárnapig ezek határozzák meg a politika napirendjét. Nem volt ez másként a Hír TV Csörte című műsorában sem, ahol M. Dobos Marianne moderálása mellett vitatkoztak az Európai parlamenti választásokról a felek.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a nemzetállamok képesek arra, hogy felismerjék közös érdekeiket, egységes fellépésükre pedig nem csak Brüsszelben van lehetőség. A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint a migráció kérdésével is ez a helyzet, Orbán Viktornak pedig kifejezetten komoly, konstruktív tervei vannak ezzel kapcsolatban annak ellenére, hogy kritikusai az ellenkezőjét állítják.

A miniszterelnök egy korábbi interjújában a választások alapvető tétjeként határozta meg a migrációs válság kezelését, amelyre Závecz Tibor szerint a Fidesz kampánya épül, ugyanakkor a Závecz Research alapító ügyvezetője szerint más témák is fontosak, például a klímaváltozás kérdése.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője a műsorban arról beszélt, hogy a két kérdés között szoros összefüggés áll fenn, hiszen az Európába tartó embertömegek jelentős része abban a hitben él, hogy a kontinenst kevésbé érintik majd a klímaváltozás negatív hatásai.

Erre reagálva Tóth Csaba sajnálkozásának adott hangot, amiért utóbbi téma kevésbé hangsúlyosan jelent meg a kampányban. A stratégiai igazgató ennek okaként a jobboldal túlzott erőforrás koncentrációját jelölte meg.

Az anyagi lehetőségeket elemezve Mráz Ágoston Sámuel emlékeztetett: az ellenzék állami pártfinanszírozása 2018-ról 2019-re megduplázódott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.