Csőzik elvonásokról beszél, közben növekszik a kormányzati forrás Érden

Az egész évben hangoztatott „kormányzati elvonások” egy nagy kamu, ha figyelembe vesszük, hogy más jogcímeken mennyivel növekedett a kormányzat működési támogatása – reagált Simó Károly, az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője arra a baloldali tézisre, hogy növekvő feladataik ellenére támogatás helyett elvonásokat kapnak a nyakukba a kormánytól az önkormányzatok. Egyre több városban megdőlni látszik a baloldal hangulatkeltő állítása.

2020. 09. 29. 14:01
null
2020.07.03. Budapest Karácsony Gergely önkormányzati törvényt érintő sajtótájékoztatója Gémesi György, Tüttő Kata, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bebizonyosodott, hogy igazunk volt abban, amit áprilisban, májusban mondtunk, hogy nemcsak a bevételek csökkentek a pandémia ideje alatt, hanem az önkormányzat kiadásai is. Egy tízpontos akciótervet javasoltunk, amit akkor mereven elutasítottak. Most már a polgármester is előterjesztette ennek egy részét – mondta, az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki hozzátette: kormányzati támogatásokból sincs hiány Érden.

– A polgármesteri előterjesztésekből kiderült, hogy idén több mint 500 millió forinttal növekedett az állami működési támogatások összege. Az év elején a számlán volt még 700 millió forint rendkívüli működési támogatás is. A polgármester az ülésen beismerte, hogy ebből javítják az utcákat – közölte Simó. A frakcióvezető hozzátette: két dolgot állított Csőzik László polgármester, és mindkettővel pár nap alatt lebukott.

Simó Károly, az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője Fotó: Facebook/Simó Károly

– Az egyik, hogy az utak javítása nem most kezdődött, hanem évek óta zajlik, csak most gyengébb minőségben. A másik, hogy nem megspórolt pénzből, hanem állami támogatásból – közölte az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki hozzátette: Csőzik László polgármester a közgyűlésen továbbra is tagadni próbálta, hogy igen jelentős állami működési támogatás érkezik idén Érdre.

– A saját előterjesztése cáfolja meg, hogy csak most mennyivel növekedett. Tehát az egész évben hangoztatott „kormányzati elvonások” egy nagy kamu, ha figyelembe vesszük, hogy más jogcímeken mennyivel növekedett a kormányzat működési támogatása – reagált Simó azon vádakra, hogy a kormányzat pénzt vonna el a várostól. Az egri Fidesz is hasonló fejleményekről számolt be Facebook-oldalán a közgyűlés után. Mint írták, az egri költségvetésbe közel 200 millió pluszforrás érkezett a kormánytól az elmúlt hetekben. Ennyit a kivéreztetésről.

A Magyar Nemzet korábban már rávilágított arra, hogy Csőzik László baloldali polgármester szereti azt a látszatot kelteni, hogy a kormányzati elvonások vetik vissza Érd fejlődését. Legutóbb közösségi oldalán állította, hogy az érdi kézilabdán megspórolt pénzen újítja fel a város útszakaszait. A helyi Fidesz kikérte a beruházás dokumentumait, majd kiderült, a kormány adott forrást az érdi utak rendbetételére, a polgármester pedig mindezt eltitkolta a lakosság elől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.