Dömötör Csaba: 370 ezren élhetnek az ingyenes teszt lehetőségével + videó

Ez egy olyan önkéntes és ingyenes vizsgálat, amelyet helyben végeznek ott, ahol az érintettek dolgoznak – közölte az államtitkár.

Forrás: Facebook.com/kormanyzat2020. 11. 25. 18:36
null
Mosonmagyarvr, 2020. november 24. Koronavrus-teszthez vesz mintt egy egyetemi hallgat a Mosonmagyarvri Fekete Istvn ltalnos Iskola egyik dolgozjtl 2020. november 24-n. Elkezddtt az egszsggyi, a szocilis, a blcsdei, az vodai dolgozk s a pedaggusok gyorstesztelse, amelyben az orvosi, egszsggyi kpzsben rszt vevk is segtenek kthetes, fizetett gyakorlat rszeknt. MTI/Krizsn Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók tesztelése – közölte a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba elmondta, hogy ez egy olyan önkéntes és ingyenes vizsgálat, amelyet helyben végeznek ott, ahol az érintettek dolgoznak.

– Az oktatási intézményekben tesztelő csapatok végzik ezt a munkát – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta azt is, hogy ezek a csapatok két orvostanhallgatóból, egy adminisztrátorból és szükség esetén egy sofőrből állnak.

– Közel 370 ezer dolgozó számára nyílt ezzel lehetőség arra, hogy teszteltesse magát koronavírusra, a vizsgálatokat 17 ezer helyszínen végzik, óriási munkáról van szó.

Dömötör Csaba a Facebook-on elérhető videóban mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vesz ebben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.