Egy idős beteg hunyt el a vírusban

Az új Covid–19-es fertőzöttek száma 39-cel nőtt, egy ember elhunyt az elmúlt napon.

2020. 08. 16. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb magyar 39 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – számolt be róla a koronavírus.gov.hu kormányzati portál. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így a Covid–19 miatt életüket vesztő száma 608 fő, s 3623-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 685 fő, akiknek 31 százaléka budapesti. Az elhunytaknál ez az arány 60, a gyógyultak esetébe pedig 43 százalék. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Mint írták, az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Hangsúlyozták: az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.