Egyelőre nem veszélyezteti a járvány a gólyatáborokat

A felsőoktatási intézmények a járványügyi szabályok betartásával rendezik meg a táborokat.

Forrás: MTI2020. 08. 10. 11:37
null
Most nyáron, ősszel már nem kerülhetnek ilyen közel egymáshoz az egyetemisták Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatáborát – mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budai Marcell elmondta, a táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, és csak ötszáz résztvevősnél kisebb táborok jöhetnek szóba. Ugyanakkor több helyen is rövidítették a találkozó időtartamát, és a programokon is módosítottak, hogy a fizikai kontaktusok számát csökkentsék – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, koronavírustesztet valószínűleg nem kérnek majd, de a legtöbb tábor előtt lesz majd testhőmérséklet-mérés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.