Eljött az ideje, hogy Karácsony vállalja a felelősséget + videó

Hollik István rávilágított arra, hogy ellentmondás van a főpolgármester szavai és a tények között.

Forrás: Facebook2020. 05. 02. 16:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint azt a Magyar Nemzet megírta, legalább tíz olyan nap volt áprilisban, amikor nem volt jelen személyesen orvos a Pesti úti idősek otthonában, és március közepe óta biztosan akadozott az ellátás az intézményben. Mindez szöges ellentétben áll a főpolgármester szavaival, s erre Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója fel is hívta a figyelmet a Facebook-oldalán közzétett videójában.

- Karácsony Gergely főpolgármester úr kedden a népjóléti bizottsági ülés meghallgatásán váltig állította, hogy a Pesti úti idősek otthonában semmilyen mulasztás nem történt, minden jogszerűen működött. Arra a kérdésre, hogy volt-e állandó orvosi jelenlét az intézményben, szó szerint ezt válaszolta:

„Minden jogszabályi feltételt teljesített a főváros, mint fenntartó a Pesti úti idősotthonban, az orvosi ellátás szempontjából is, igen.”

- A mai napon napvilágot látott sajtóhírek szerint azonban Karácsony Gergely nem mondott igazat – jelentette ki Hollik István, aki a Magyar Nemzet cikkére is hivatkozott.

- A sajtó értesülései szerint ugyanis vizsgálat bizonyítja, hogy legalább tíz olyan nap volt, amikor nem volt személyes orvosi jelenlét a pesti úti idősek otthonában, és feltártak további szabálytalanságokat is.

Eljött tehát az ideje annak, hogy a főpolgármester fenntartóként végre vállalja a felelősséget. Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy tegyen meg mindent az idősotthon lakóinak védelmében – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.