Elment az áram, megbénult Budapest belvárosának közlekedése

Hatalmas torlódásokra lehet számítani ma reggel Budapesten, a körúti villamosok és a földalatti sem közlekedik

Forrás: BKK info2020. 08. 26. 7:53
null
Budapest, 2020. július 4. A vágányokon átkelõ gyalogosok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) modern Combino villamosai elõtt a fõvárosi Margit körút egyik megállójánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ augusztus 26-án reggel 6 óra 30 perckor jelentette be, hogy áramellátási problémák miatt le kellett állítania a 1-es metró és a nagykörúti villamosok közlekedését, de a belvárosi trolibuszjáratok sem közlekednek.

A földalatti a Vörösmarty tér és az Oktogon között nem közlekedik, helyette a BKK a 105-ös autóbusz használatát javasolja. A 4-es és a 6-os villamosok csak a Jászai Mari téri megállóig közlekednek, a pesti oldalon pótlóbuszok szállítják az utasokat Újbuda központig. A buszok zsúfoltak, ritkábban járnak a villamosoknál, óriási a tömeg.

Több további villamosjárat sem tudott elindulni, a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc téri metrómegálló és a Szent Gellért tér–Műegyetem metrómegálló között nem jár, a 9-es autóbusz, illetve az M2-es, az M3-as és az M4-es metró használatát ajánlják a közlekedési szakemberek. A 28-as és a 37-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Blaha Lujza tér–Népszínház utca és a Magdolna utca között, de a 217E autóbusszal is lehet utazni ezen a vonalon.

Az áramkimaradás miatt a 74-es trolibusz a Rózsa utca és a Károly körút között nem közlekedik, az M2-es metróval, illetve a Rákóczi úton közlekedő autóbuszokkal lehet utazni, a 83-as trolibusz pedig a teljes vonalán leállt, helyette a 9-es autóbusz használatát ajánlják a fővárosi tömegközlekedés szervezői.

A 2-es villamos, a 70-es, a 76-os és a 78-as trolibusz is ritkábban közlekedik, itt is torlódásokra, zsúfoltságra lehet számítani. A BKK ügyeletese a Magyar Nemzet kérdésére nem tudta megmondani, mikor állhat vissza Budapest belvárosának közlekedési rendje, folyamatban van az elektromos rendszer javítása, reményeik szerint legkésőbb délre már minden vonal menetrend szerint működhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.