Eltűntek Penz András Facebook-oldaláról az oltásellenes posztok

A kistarcsai képviselő vakon hitt Gyurcsány Ferencnek – bele is halt. Betegségére utaló bejegyzései ugyanakkor eltűntek a közösségi médiából – írja a 888.hu.

Forrás: 888.hu2021. 04. 01. 14:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő utolsó bejegyzése március 18-i, a Transpack.hu egy cikkét osztotta meg, azután már csak a halálhírét lehet olvasni a közösségi oldalán. Nem lehet olvasni sem a pozitív koronavírustesztjéről, sem arról, hogy bekerült az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára – olvasható a 888.hu portálon.

A DK-s cenzorok a jelek szerint eltüntetik a Penz András betegségére utaló nyomokat.

A DK-s képviselő pártja oltásellenes nézeteit magáévá téve igen aktívan kampányolt a kínai Sinopharm vakcina ellen. Január 20-án meg is osztott egy ilyen petíciót, amelyben kérte követői támogatását. Később a vakcinák engedélyezési körülményeit firtatta. Február 3-án a Covid-betegek számára ajánlott gyógyszerek ingyenessé tételét követelte. Február 24-én ismételten egy oltásellenes petíciót népszerűsített a szabad vakcinaválasztás jegyében. Kritizálta az átoltottságot is, erősítve azt az ellenzéki nézetet, mely szerint „a nem létező oltási terv miatt oltási káosz alakult ki”. Nem sokkal betegsége előtt egy korrupciót sejtető cikket osztott meg a vakcina- és a lélegeztetőgép-beszerzés kapcsán, így kommentálva: „Most már értjük, miért is kellett politikai nyomást helyezni az OGYÉI-ra.”

A képviselő meglátása szerint a kormány csupán üzleti érdekből engedélyezte hazánkban a Sinopharm vakcináját.

Feltételezések szerint a március 26-án elhunyt DK-s Penz András Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselő saját pártja meggondolatlan oltásellenes kampányának áldozata lehet.

Lapunk értesülései szerint már februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám visszautasította a felajánlott Sinopharm-vakcinát. Ezt követően került kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A baloldali cenzúra ugyanakkor nem volt alapos: a Penz András halálhírét közlő egyik bejegyzés alól nem távolították el a kommentet, amelynek tanúsága szerint a képviselő feleségét beoltották koronavírus elleni vakcinával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.