Durva szóváltás alakult ki a vendéglátósok tüntetésén + videó

Az igazoltatott középkorú férfi azt sérelmezte, hogy a rendeletnek megfelelően nem tüntethet csoportosan a Hősök terén.

Hertelendy Gábor
2021. 01. 31. 15:38
null
2021.01.31. BUdapest Vendéglátós tünteteés a Hősök terén Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi az, hogy a kaszinók állandóan nyitva vannak, miközben a vendéglátósokról megfeledkeznek? – hangoztatta a tüntetésen Ecsenyi Szilárd, A Tömeges üzletnyitás nevű Facebook-esemény egyik szervezője a budapesti Hősök terén. A Le Az Adók 75 százalékával elnevezésű mikropárt elnökének ikertestvére szerint elfogadhatatlan, hogy „a kormány kettős mércét alkalmaz a vendéglátásban dolgozók és bizonyos cégek közt”. – A kompromisszum az egyik javaslatunk, amit lengyel testvéreink is kiharcoltak – mondta a szervező, aki kézenfekvő intézkedésnek tartja a lengyel megoldást.

Vendéglátós tüntetetés a Hősök terén, Budapesten 2021. 01. 31-én Fotó: Kurucz Árpád

A demonstráción több százan, a maszkhasználatot igen, de a kétméteres távolságot be nem tartva gyülekeztek annak ellenére, hogy a szervezők az esemény leírásában a megfelelő távolságtartás mellett a csoportosulás elkerülésére is kérték a résztvevőket.

– Igazából csak kijöttünk a tüntetésre, hoztunk csipszet. Mivel moziba nem lehet menni, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt megnézzük – mondta lapunknak kedélyesen az egyik résztvevő, egy fiatal férfi.

Vendéglátós tüntetetés a Hősök terén, Budapesten 2021. 01. 31-én Fotó: Kurucz Árpád

Egy másik „járókelő”, egy hölgy szerint a vendéglátósok megélhetését „szándékosan akadályozza a kormány”. Úgy vélte, eközben a plázákban, a bevásárlóközpontokban és a kaszinókban zsúfolódnak az emberek, ezért a döntést ő is kettős mércének ítélte meg.

A tüntetők a felszólalások közben Kompromisszumot! Kompromisszumot! skandálva adtak hangot elégedetlenségüknek.

Vendéglátós tüntetetés a Hősök terén, Budapesten 2021. 01. 31-én Fotó: Kurucz Árpád

A rendőrök a gyülekezés miatt folyamatosan igazoltattak mindenkit, így a jelen sorok szerzőjét is, majd az igazoltatást követően a helyszín elhagyására kötelezték az ott levőket.

A tüntetés ugyan békés volt, ám egy-két incidens így is akadt: egy középkorú férfi például igazoltatás közben sérelmezte, hogy a maszkhasználat ellenére törvénytelennek minősítik a rendőrök a téren tartózkodását. A férfi rendőrökkel történő szóváltása szerencsére nem fajult tettlegességig.

A résztvevők mellett a szervezők adatait is nyilvántartásba vették a rendőrök, amelyhez félkör alakban sorfalat álltak a kollégáik, biztosítva nekik az igazoltatás zavartalan elvégzését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.