Február 16-án értékeli az évet Orbán Viktor

A miniszterelnök ismét nagy horderejű bejelentésekre készül, többek között újabb gazdaságvédelmi akcióterv és a családok megerősítését szolgáló intézkedések ismertetése várható.

Kis Ferenc
2020. 01. 29. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkettedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor, az esemény február 16-án, vasárnap a Várkert Bazárban lesz – értesült a Magyar Nemzet. A miniszterelnök a hagyományoknak megfelelően elemzi az ország helyzetét nemzetközi kitekintésben is, beszél majd az elért eredményekről, a következő időszak kihívásairól és a kormányzati feladatairól. Úgy tudjuk, Orbán Viktor ismét nagy horderejű bejelentésekre készül, többek között újabb gazdaságvédelmi akcióterv és a családok megerősítését szolgáló intézkedések ismertetése várható, amelyeket már előtte, a február 12-13-i kihelyezett frakcióülésen is megvitathatnak a kormányzó pártok. A beszédnek külön jelentőséget ad, hogy mérföldkőhöz érkezett a kormány, idén tíz éve áll az ország élén a Fidesz–KDNP-szövetség, ezért a miniszterelnök értékelésé­ben összegezheti, hogy milyen fejlődésen ment keresztül hazánk 2010 óta. A második, harmadik és negyedik Orbán-kormány fő vezérlő elve a nemzeti szuverenitás erősítése, ez jelenik meg a gazdasági és pénzügyi döntésekben, a külpolitikában és a szellemi életben is.

Az évértékelőben szó esik majd a társadalom igazságérzetét sértő ügyekről, a börtönbizniszről, és a szegregáció ürügyén a cigányságot a többség ellen uszító gyöngyöspatai kártérítési per hátteréről és mindezek lehetséges megoldásairól. A tavalyi évértékelő egyik fontos bejelentése volt a szegénység felszámolása, amiben látványos eredmények születtek, több független tanulmány és felmérés is azt mutatja, hogy az elmúlt négy évben jelentősen csökkent a szegénységben élők száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.