Fidelitas: Az új baloldali vezetés magára költ, míg az emberektől elvesz

A Fidesz itt 13 milliárd forint megtakarítással adta át a kerületet, de Pikó András gyorsan nekilátott a kassza kiürítéséhez – hívta fel a figyelmet Borbély Ádám.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook/Borbély Ádám2019. 12. 05. 18:12
PIK Andrs
Budapest, 2019. november 5. Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere az új összetételû Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán

A Fidesz itt 13 milliárd forint megtakarítással adta át a kerületet, de Pikó András gyorsan nekilátott a kassza kiürítéséhez – hívta fel a figyelmet Borbély Ádám.

Józsefváros új baloldali vezetése inkább magára költi a pénzt, miközben a kerületi nyugdíjasoktól és a dolgozóktól elvesz – hívta fel a figyelmet Facebookra feltöltött videójában Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke.

„A Fidesz itt 13 milliárd forint megtakarítással adta át a kerületet, de Pikó András gyorsan nekilátott a kassza kiürítéséhez. A mostani politikai vezetés már most 150 millió forinttal többe kerül egy ciklus alatt, mint az előző. Pikó András a bizottságokat is kifizetőhelynek használja, az eddigi kettő helyett hat bizottságot hozott létre, dupla annyi bizottsági taggal, és megemelte a bizottsági tagok tiszteletdíját is. Pikó a kampányban azt ígérte, nem fog tanácsadókra költeni, de már most öt tanácsadót, három alpolgármestert és két tanácsnokot fizet. Miközben maguktól nem sajnálják a pénzt, a kerületi nyugdíjasoktól és a dolgozóktól elvesznek” – fogalmazott Borbély Ádám.

„Máig nem fizették ki a kerületi nyugdíjasoknak azt a nyolcezer forintot, amit még az előző fideszes vezetés szavazott meg, és elvettek egyhavi bért az óvónőktől, bölcsődei, szociális és gyermekvédelmi dolgozóktól. Arra kérjük Józsefváros vezetését, hogy ne pártok kifizetőhelyeként használják az önkormányzatot„ – jelentette ki Borbély Ádám, aki korábban Zugló kapcsán is készített egy hasonló videót.

Akkor úgy fogalmazott: Zuglót már Karácsony Gergely idejében is pénzszivattyúnak használta a baloldal. Most még jobban rákapcsoltak. A zuglói balos testület egyik első döntése volt, hogy saját magának jó nagy, budapesti szinten is kimagasló fizetést szavazott meg, miközben a lakosságot brutális adóemeléssel sújtották – mondta a Fidelitas budapesti elnöke, aki Zugló kormánypárti önkormányzati képviselője is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.