A járvány sikeres kezeléséhez a lakosság segítsége is szükséges

Nem elegendő csak az egészségügyi dolgozóknak és a hatósági szerveknek, az Operatív Törzsnek és a beavatkozó rendőrségnek a segítsége a járvány sikeres kezeléséhez.

2020. 03. 18. 16:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakosság ellátása továbbra is biztosított – jelentette ki a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs központi ügyeletének vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lakatos Tibor elmondta: reggelre 29 kilométeres sor alakult ki az osztrák oldalon Hegyeshalomnál. A kormányzati és rendészeti egyeztetések nyomán meg tudták indítani a forgalmat. Jelenleg Hegyeshalomnál egy óra alá csökkent a várakozás, továbbá Kópházán és Rábafüzesnél is megindították a teherforgalmat.

Az országon belül a teherforgalom zavartalan – tette hozzá.

Jelen körülmények között a kormány intézkedései arra irányulnak, hogy a vírus terjedésének lassítása mellett a magyar állampolgárok ellátását biztosítsák – hangsúlyozta.

Lakatos Tibor azt is elmondta: az eddigi intézkedések betartását is folyamatosan ellenőrzik. Eddig hét emberrel szemben szabtak ki 350 ezer forintos bírságot. Vagyis az önkéntes jogkövetés túlsúlyban van – közölte.

Müller Cecília elmondta, számos intézkedést hoztak az elmúlt időszakban, a kormányzat intézkedései mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden nap egy olyan szakmai értekezletet tart el, segíti az Operatív Törzs döntéseit.

Hétről-hétre, napról-napra különböző gyakorlati tanácsokkal látjuk el a lakosságot, az egészségügyi dolgozókat, az iskolákat, és a honlapjainkon nyomon követhetők azok az intézkedések, amelyeket életbe léptetünk. Mindegyik intézkedés azt a célt szolgálja, hogy minimalizáljuk a járvány terjedését, lehetőleg ellaposítsuk a járványgörbét, azaz a megbetegedéseknek a számát próbáljuk megcsökkenteni, illetve azokat a súlyos megbetegedéseket megakadályozni, ami elsősorban a magas kockázati csoportokat érintheti – jelentette ki az országos tisztifőorvos.

A járvány sikeres kezeléséhez nem elegendő csak az egészségügyi dolgozóknak és a hatósági szerveknek, az Operatív Törzsnek és minden beavatkozó rendőrségnek a segítsége, hanem elsősorban és most kifejezetten a lakosságnak a segítségét kérem.

Hogyha a magyar emberek nem értik meg azt az üzenetet, amit közvetítünk feléjük, akkor önmagában a hatóságoknak nincs esélyük megakadályozni a járvány terjedését, csak részben tudnak beavatkozni – hívta fel a figyelmet Müller Cecília.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.