Fővárosi taxis volt a gengszterek sofőrje

Saját autójával fuvarozta a betörőket egy pesti taxis, aki még figyelőként is rést vett a lopásoknál.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 09. 9:38
BRFK Bűnügyi Bevetés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság jogerősen is elrendelte szeptember 9-én azoknak a betörőknek a letartóztatását, akik átalakították és át is rendszámozták a korábbi lopásoknál használt taxit. Eddig bizonyíthatóan két betörés terheli a számlájukat, de a házkutatásokon talált ékszerek és zálogházi nyugták arról tanúskodnak, jóval több helyen járt a taxis trió.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának és a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói közös akció során szeptember 4-én este a Gyömrői úton állítottak meg egy fekete Opel Astrát. Az autó vezetője megpróbált kitörni a rendőrautók gyűrűjéből, de a járőrkocsik úgy közrefogták, hogy minden lehetséges utat elzártak, tolatva sem tudott elmenekülni. A nyomozók biztosra mentek, a bűnügyi felderítés információi szerint a taxis és két utasa éjszakánként betörni jártak, aznap éjjel éppen egy zuglói társasház első emeleti lakásába hatoltak be, az erkélyere felmászva, az ajtó befeszítésével. A taxi utasai hajtották végre az akciót, a sofőr a filmekből ellesett klasszikus módszer alapján járó motorral várta őket, miközben figyelte az utcát és a környéket, nehogy felbukkanjon egy kíváncsi szomszéd vagy egy rendőr. A taxiban ülőket elfogó BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, az utasok zsebében is voltak aranyláncok.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QDqbNbx0YgQ&feature=emb_logo

Az autót a budafoki 29 éves M Dávid vezette, aki taxisként ismerkedett meg a betörőkkel. Korábban a fekete Opel volt a taxija, azzal járták a várost, ám tartva attól, hogy a rendőröknek szemet szúr a több betörés közelében is felbukkanó taxi az autóról leszedte a budapesti taxikra kötelező sárga fóliát, lecserélte a taxis rendszámot. A betörések zsákmányának rá eső részéből ette egy új, taxiként levizsgáztatott autót, délelőtt azzal dolgozott, akkor tényleg utasokat fuvarozott.

A két betörő, a 34 éves G. György és rokon az 52 éves G Kálmán választották ki a célpontokat, mindig ablak vagy erkélyajtó befeszítésével jutottak be a lakásokba. Csak oylan értékeket hoztak el, ami a zsebben elfért, pénzt, ékszert, órákat, kis méretű műszaki cikkeket. A nyomozók a három budafoki férfi lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, ismeretlen eredetű arany ékszereket, elszámolási bizonylatot, zálogjegyeket, csavarhúzókat és közel 400 ezer forintot foglaltak le. A zálogjegyek és az ékszerek alapján nagy valószínűséggel több betörést is sikeresen hajtott végre a csapat, az aranytárgyak alapján próbálják meg beazonosítani a rendőrök, merre járt a trió, akik nem tettek vallomást, nem számoltak be arról, mit is csináltak idén nyáron. Mivel a taxis az autóit báncselekmény elkövetéséhez használta, illetve feltételezhetően az új autót jogtalanul megszerzett pénzből vette a hatóság a két személygépkocsit is lefoglalta. A BRFK lopás bűntett elkövetése miatt indított eljárást a három cimbora ellen, a zugló lakás tulajdonosa jól járt, ő már szeptember 9-én hiánytalanul visszakaphatta a lakásából elvitt pénzt és ékszereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.