Hollik István: Tegye félre a pártpolitikát a baloldal

A KDNP politikusa reméli, az ellenzék ezúttal megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Magyar Nemzet
2020. 11. 09. 13:14
HOLLIK Istvn; NACSA Lrinc
Budapest, 2020. június 12. Hollik István, a KDNP-s képviselõ felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 12-én. Mögötte frakciótársa, Nacsa Lõrinc. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Hollik István, a KDNP képviselője arról beszélt, számos országban dönt rekordot a fertőzések száma a napokban, de Magyarország továbbra is a jobban védekező országokhoz tartozik. A politikus emlékeztetett: népességarányosan közel kétszer annyi az unióban a halálozási átlag, mint hazánkban. Hollik István hozzátette, a kormány teszi, amit kell, a miniszterelnök újabb védelmi intézkedéseket jelentett be a következő 30 napra. A KDNP képviselője felidézte, hogy az Országgyűlés adhatja meg a szükséges jogosítványokat a kormánynak a cselekvésre, miként az első hullám idején is, igaz, a baloldal akkor ebben nem vett részt, és emlékeztetett: azt hazudták a nyugati sajtóban, hogy nem ülésezik a magyar parlament, pánikot keltve kamuvideót forgattak, és diktatúrát kiáltottak hátráltatva a védekezést.

– Reméljük, hogy most nem fogják akadályozni a védekezést, amikor szavazni kell a veszélyhelyzet meghosszabbításáról – mondta Hollik István, és arra kérte az ellenzéket, tegyék félre a pártpolitikát és fogjanak össze a vírus ellen.

Válaszában Völner Pál felidézte, hogy tavasszal a baloldal nem támogatta a házszabálytól való eltérést, hogy gyorsan lehessen bevezetni a rendkívüli jogrendet. – Bízunk benne, hogy holnap győzni fog a józanság, és az ellenzék is belátja, a magyar emberek védelme fontosabb a pillanatnyi politikai érdeknél – mondta Völner Pál. Hozzáfűzte, az unióban – megkerülve az alapszerződéseket – forrásokat akarnak megvonni Magyarországtól, és zsarolni akarják hazánkat és Lengyelországot, kockáztatva a nehéz helyzetben lévő tagállamok gazdasági stabilitását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.