Homoszexuális zaklatási ügybe keveredhetett Karácsony jobbkeze

Egy, a nyilvánosság elől mindeddig eltitkolt homoszexuális zaklatási botrány részese lehet Karácsony Gergely fő politikai szövetségese, a zuglói jegyző. A parkolási botrány gyanús ügyeit Karácsony érdekeinek megfelelően intéző hivatalnok, dr. Papp Imre – aki korábban Gyurcsány kormányában belügyi államtitkár volt – egy homoszexuális zaklatási ügy után került Zuglóba.

Forrás: ripost.hu2019. 10. 01. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset 2016 őszén az Eötvös Loránd Tudományegyetemen történt, ahol dr. Papp Imre adjunktusként dolgozott a jogi karon, az Alkotmányjogi Tanszéken. A Ripost-hoz eljuttatott dokumentumokból kibontakozik, hogy a mai zuglói jegyző ellen egy tanítványa tett bejelentést, „a tanári helyzettel visszaélő magánéleti szituáció”, magyarán zaklatás miatt.

Dr. Papp Imre a tanár-diák viszonnyal visszaélve E. Péter másodéves joghallgatónak (a teljes neve személyiségi jogi okok miatt nem közölhető) tett homoszexuális ajánlatot. E. Péter azonban nem tűrte szótlanul a zaklatást, az egyetem vezetőihez fordult – olvasható a Riposton.

A legnagyobb titokban indult hivatalos vizsgálat az ügyben, melynek során a zaklatás ténye bebizonyosodott. Az egyetem vezetői azonban úgy döntöttek, hogy megpróbálják elkerülni a még nagyobb botrányt. Ezért fegyelmi büntetés, rendőrségi feljelentés helyett inkább csendes távozásra kérték fel – írja a Ripost. Hiába próbálta azonban az egyetem vezetősége a lehető legdiszkrétebben kezelni a kirobbant botrányt, a diákság körében nagy visszhangot keltett az ügy, több fórumon is vitatták, kommentálták a zaklatást. Sokan megdöbbentek az ELTE jogi karán, amikor az eltávolított tanár hirtelen Karácsony mellett bukkant fel.

A botrány eltussolásában, s hogy a zaklató nem sokkal később Karácsony Gergely mellett jegyző lett Zuglóban, fontos szerepet játszott dr. Papp Imre fajsúlyos baloldali politikai múltja. Mégiscsak a Gyurcsány-kormány belügyi államtitkáráról van szó. Dr. Pappról tudható, hogy Kuncze Gábor személyes belügyminiszteri tanácsadójaként kezdte pályafutását. 2002-ben aztán az új szocialista kormányban már az igazságügyi minisztérium helyettes államtitkára lett, majd Gyurcsány Ferenc az Igazságügyi és Rendészeti minisztérium államtitkárává nevezte ki. Egyáltalán nem mellékesen, ennek a minisztériumnak a vezetői, köztük Papp Imre viselték a felelősséget a 2006-os tüntetések véres leverésérét, a rendőri brutalitásért – írja a Ripost.

Miután 2010-ben a szocialisták elvesztették a választást, Gyurcsányék azonnal gondoskodtak róla és az ELTE jogi karára ejtőernyőzték a régi jó elvtársat, a megbízható rendészeti államtitkárt. Innen kellett aztán – persze a legnagyobb csendben – távoznia a homoszexuális zaklatási botrány után.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.