Ismét letartóztatták a badacsonyi gyilkosság egyik vádlottját

Sorozatban megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait V. János, a 2018-as badacsonyi borászgyilkosság egyik vádlottja, akit ismét letartóztattak. Bűntársa, S. Norbert betartja a szabályokat. Perük ősszel folytatódik.

2020. 05. 25. 6:35
null
A fiatal férfit egy parkolóban bántalmazta a két ittas, agresszív elkövető Fotó: Teknős Miklós

Sorozatban megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait V. János, a 2018-as badacsonyi borászgyilkosság egyik vádlottja, akit ismét letartóztattak. Bűntársa, S. Norbert betartja a szabályokat. Perük ősszel folytatódik.

Ismét letartóztatták a 2018-as badacsonyi borászgyilkosság egyik vádlottját. Az egyébként visszaeső bűnöző, V. János sorozatosan megszegte a bűnügyi felügyelet (az egykori házi őrizet) szabályait, ezért visszavitték a rácsok mögé.

A Veszprém Megyei Főügyészségtől tudjuk, V. János 2019 végén, majd 2020 márciusában és áprilisában a magatartási szabályokat többször megszegte. Előfordult, hogy csak többszöri rendőri figyelmeztetést követően volt hajlandó visszatérni a számára kijelölt tartózkodási helyre. A tartózkodási helyként kijelölt ingatlan tulajdonosa is visszavonta hozzájárulását, hogy a férfi a házában lakjon, az újabb lehetséges tartózkodási helyen pedig a nyomkövető eszköz működtetése nem volt biztosított. A letartóztatásáról döntő bíróság megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll, a kényszerintézkedés céljai pedig csak a legsúlyosabb intézkedésekkel biztosíthatók, mivel a vádlott részéről a bűnügyi felügyelet fenntartásához szükséges együttműködés és a folyamatos jogkövetés hiányzik.

V. János bűntársa, S. Norbert betartja az előírásokat, ezért ő továbbra is bűnügyi felügyelet alatt várja a büntetőper folytatását, amely a koronavírus-járvány miatt egyelőre áll, várhatóan szeptemberre tűzik ki a folytatást a Veszprémi Törvényszéken.

A fiatal férfit egy parkolóban bántalmazta a két ittas, agresszív elkövető
Fotó: Teknős Miklós

A törvényszék sajtóosztálya tájékoztatása szerint az ügyben az előkészítő ülést 2019. szeptember 26-án tartották, mivel ezen a vádlottak nem ismerték be a bűncselekmény elkövetését a vádiratban írtakkal egyezően, a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta. Eddig három tárgyalási napot tartottak meg. A koronavírus okozta veszélyhelyzet óta csak tárgyaláson kívül felvehető eljárási cselekményeket végeztek.

A Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt és a sértett halálával végződött bántalmazás két elkövetőjével – V. Jánossal és S. Norberttel – szemben.

A vádirat szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, munkájuk miatt Ábrahámhegyen elszállásolt V. János és S. Norbert 2018. szeptember 8-án, éjfél után személyautóval Badacsonyba indult. A gépkocsit az egyik vádlott ittasan vezette, majd Badacsony központjában szabálytalanul behajtott az egyik parkolóba. A későbbi áldozat, a fiatal Balaton-felvidéki borász három ismerősével a parkolóban gyalogolt. Társai kitértek a gépkocsi elől, míg a sértett az autó előtt megállt, amely így nem tudott továbbhaladni. A vádlottak kiszálltak a járműből, és a szintén ittas sértettet többször ököllel arcon ütötték, aki nem védekezett, csupán azt kérdezte: „Üthettek, de mire jó ez, mit tettem?” Erre abbamaradt a verés, a sértett az ismerősei után indult, ám a támadók utánaszóltak, amit újabb szóváltás és a borász újabb bántalmazása követett. Arcon és fejen ütötték, majd a földön fekvő férfit többször megrúgták, aki végül az életét vesztette. Halálához a természetes eredetű megbetegedései mellett a bántalmazással összefüggő stres­szhelyzet is hozzájárult.

A vádlottak tettüket követően autó­jukhoz futottak, hogy elmeneküljenek. A gépkocsit vezető férfi egy gázpisztolyt is elővett, de az besült. A vádlott végül a gépkocsival az út melletti árokba csapódva állt meg.

Az ügyészség a vádiratban az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.