Iványi Gábor „háladíjat” kapott Pikó Andrástól

Az újonnan alapított Józsefvárosi Közösségekért-díjjal tüntette ki a Pikó-csapat Iványi Gábort, a Dankó utcai hajléktalanellátó vezetőjét. Egyesek úgy vélik, Pikó András ezzel formálisan is megköszönte, hogy Iványi a polgármesteri székbe segítette őt.

Forrás: Ferenc József blog/Hírnyolc/Magyar Nemzet2020. 11. 10. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Józsefvárosban hagyományosan tavasszal, József-nap alkalmából adják át az önkormányzat elismeréseit. Az új városvezetés a pandémiára hivatkozva – vagy csak mert felkészületlenül érte őket, hogy ilyen feladatuk is van – november 7-ére, a kerület születésnapjára időzítette a díjátadót, amelyet online közvetítettek. A kitüntetettek között van az egykori SZDSZ-es Iványi Gábor is, az Oltalom Alapítvány vezetője, aki szoros barátságot ápol Pikó Andrással – írja a Ferenc József blog.

A blog emlékeztet: Iványi lelkesen segítette Pikó kampányát, ami nem maradt viszonzatlanul. A balliberális polgármester azóta is folyamatosan kisebb-nagyobb támogatásokkal segíti az Oltalom Alapítványt, valamint kiáll mellette minden fórumon. Erre kapott utasítást Pikó propagandagépezetének zászlóshajója is, a Józsefváros újság, amely terjedelmes Iványi-interjúval, valamint az Oltalom Alapítványt kritikátlanul védő cikkek sorozatával tesz eleget a polgármesteri kívánalomnak. Iványiék körülrajongása tehát ezzel magyarázható, holott szemmel láthatóan nem megfelelően végzik a hajléktalanok segítését, hiszen a fedél nélküliek jelentős része inkább a szabad ég alatt alszik, mintsem bemenjen a szállókra.

Figyelemre méltó, hogy a Józsefvárosi Közösségekért díjat mások mellett azok kaphatják meg, akik a társadalmi egyenlőtlenségekért, a befogadásért, valamint Józsefváros biztonságáért (!) végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményeket. A portréfilmen a díjazott Iványi úgy fogalmazott: „nagyon jó helyen vagyunk, az élet sűrűjében.

Nem szabadna sírni, hogy itt ennyi szociális tevékenység van, ebből a kerület büszkeségét lehetne csinálni”

 

Azonban a blogban megjegyezték: a Pikó és Iványi által hangoztatott véleményt a kerületiek túlnyomórészt nem osztják.

A Magyar Nemzet megkereste a józsefvárosi önkormányzatot, hogy az elmúlt időszak alatt, mekkora pénzösszeggel támogatták az Oltalom Karitatív Egyesületet. Békési Zsuzsanna sajtófőnök az alábbi választ adta: április 9. és május 29. között napi 220 adag meleg ételt biztosítottak az egyesületnek 3,353 millió forint értékben, egy mobilvécét pedig 152 ezer forint értékben négy héten át a veszélyhelyzet alatti időszakban, továbbá március 19. és május 31. között 1001 forintért adták használatba a területet a Iványiéknak.

A Hírnyolc kerületi, önkormányzattól független internetes lap egy videóriportot tett közzé, amelyben szót kapott egy hajléktalan pár is. Kiderült, hogy a józsefvárosi kerületvezetést dicsérő fedél nélküliek – több társukkal együtt – Pikó polgármesterré választása után érkeztek a kerületbe.

Elmondásuk szerint ételt, ruhát és segélyt kapnak a polgármestertől.

 

Azaz – a videóban állítottak szerint – a polgármesteri hivatal is részt vesz az Oltalom Karitatív Egyesület és Menhely Alapítvány munkájában, amellett, hogy a felsorolt hajléktalanellátók állami normatívát kapnak a fedél nélküliek ellátásért. Érdemes megjegyezni, hogy a polgármesteri kabinetben már két hajléktalanügyi referens is dolgozik. Józsefváros az elmúlt egy évben – amióta Pikó András irányít – közkedvelt tartózkodási helye lett a hajléktalanoknak, ugyanis a balliberális polgármester megtiltotta a fedél nélküliek rendészeti vegzálását, illetve hatályon kívül helyezte a közösségi együttélés azon szabályait, amelyeket a korábbi városvezetés meghozott a hajléktalanokra vonatkozóan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.