Jelentős béremelés jön az igazságszolgáltatásban

Magyarország jó gazdasági teljesítménye lehetővé tette az igazságszolgáltatásban is a jelentős béremelést. A bírák és ügyészek illetménye 2020-tól három lépésben emelkedik majd.

Csekő Imre
2019. 11. 20. 9:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős háromlépcsős béremelést jelentett be Varga Judit igazságügyi miniszter kedden reggel egy, az Országházban tartott sajtótájékoztatón, ahol elmondta, kinevezésekor ígéretet tett, hogy rendezni fogják a bírák és ügyészek bérét.

A miniszter kifejtette, hogy Magyarország jó gazdasági teljesítménye lehetővé tette az igazságszolgáltatásban is a jelentős béremelést, ezért az Országgyűlés szerdai ülésén kezdeményezi azt.

A bírák és ügyészek illetménye 2020-tól három lépésben emelkedik majd.

2020-tól a bírák harminckét százalékkal, az ügyészek huszonegy százalékkal kapnak majd többet.

2021-ben tizenkét százalékkal emelkednek a bérek, 2022-ben pedig tizenhárom százalékos béremelés következik. Ez azt jelenti, hogy három év alatt a jelenlegihez képest összesen hatvannyolc százalékkal emelkedik a bírák és ügyészek fizetése.

Varga Judit kijelentette, hogy az illetményemelést az is indokolttá tette, hogy 2004 óta nem volt átfogó bérrendezés az igazságszolgáltatásban, ezért mára hazánk bírái a második legrosszabbul fizetettek az Európai Unióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.