Jelentős megtakarítást hoznak a kórházaknak az elektromos autók

Kásler Miklós október elején bejelentette: a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba.

Szilágyi Anna
2019. 11. 01. 19:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen egészségügyi intézményt sem kényszerít az Állami Egészségügyi Ellátó Központ arra, hogy elektromos autókkal korszerűsítse gépkocsiparkját. Amelyik kórháznak nincs szüksége rá, az lemondhat az állam által biztosított lehetőségről – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Nemzettel.

Úgy fogalmaztak, a Népszavában megjelentekkel ellentétben nem bérautókat kapnak az egészségügyi intézmények, és nem kell bérleti díjat fizetniük. Ahogy azt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere október elején bejelentette, a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba a telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, illetve sürgősségi szállításokra.

A lehetőséggel élő kórházaknak a vételárat nem, csupán a havi bruttó 53 973 forintos használati díjat kell kifizetniük, amelyben benne van a karbantartás, javítás- és szervizszolgáltatás, a szezonális gumicsere, a gumiabroncsok karbantartása és tárolása, a teljes körű CASCO biztosítás, a káresemények biztosítási ügyintézése és az asszisztencia szolgáltatás is. – Ez az összeg töredéke annak, amit az egészségügyi intézmények a jelenlegi, nem elektromos autókra költenek – írták. Mindemellett a hárommilliárd forintos állami támogatásból 132 töltőállomás is létesül az egészségügyi intézményeknél, amely tovább csökkenti a költségeket. A Népszavában megjelent cikk durva félrevezetés, és a fentiek alapján egyértelmű, hogy a miniszter pontosan fejezte ki magát – összegezte a tárca közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.