Jelentősen megemelkedett az új fertőzöttek száma Magyarországon

Európa országaiban már a harmadik hullám zajlik, a kormány ezért fenntartja, és március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 18. 9:00
null
Forrás: koronavius.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt 104, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2853 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölték a Koronavírus.gov.hu-n csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 394 023-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 14 035-re emelkedett, a gyógyultak száma 301 363.

Az aktív fertőzöttek száma 78 625-re csökkent.

Kórházban 4021 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 893-an vannak, a mintavételek száma 3 434 878-ra nőtt.

A védőoltásokkal kapcsolatban közölték:

eddig 365 021 embert oltottak be, közülük 141 023-an már a második oltást is megkapták.

Az e heti terv szerint folytatódik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a hatvan év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.

Hangsúlyozták, hogy a

a következetes védekezésnek köszönhetően a járványt sikerült megfékezni, de az adatok stagnálnak,

sőt az elmúlt napokban nőtt az új fertőzöttek száma, ez pedig arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni. Megjegyezték, hogy Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, jobban fertőz, és erőteljesen növeli a betegek számát, ezért a kormány fenntartja, és március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

Csütörtökön elindult az újraindítással kapcsolatos online nemzeti konzultáció is, így a folytatásról mindenki elmondhatja a véleményét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.