Jogsértéseket tártak fel a Hadházy-videó ügyében

A Kormányhivatal a Hadházy Ákos által posztolt videó alapján indított vizsgálatot, mely során kiderült, hogy több dolog is szabálytalanul működött a szentendrei temetőben.

2021. 01. 12. 7:42
Tarnai Richárd Kormánybiztos. 20200123 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó pár szabálytalanságot állapítottak meg a szentendrei temető halottasházában készült, Hadházy Ákos baloldali országgyűlési képviselő által közzétett videó hatására elrendelt vizsgálat során.

Ennek tegnap érkezett meg az eredménye a Pest Megyei Kormányhivatalhoz. Lapunk megkeresésére Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta: miután megkapták a vizsgálati eredményt, határozatban utasították a fenntartót a jogszabálysértő körülmények megszüntetésére. Ha ennek eleget tesz Szentendre, akkor célt ér a kormányhivatal, ellenkező esetben bírságnak nézhet elébe a temetőt működtető baloldali önkormányzat. – Az ügy folyamatban van, a döntés még nem jogerős, így további részletes információ nem adható – mondta el Tarnai Richárd.

Az előzményekkel kapcsolatban kifejtette: a temetők fenntartása és a kegyeleti méltóság őrzése a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. számú törvény szerint a tulajdonos felelőssége. Szentendrén pedig az önkormányzat tulajdonában van a temetkezési terület – fűzte hozzá. Tarnai beszámolt arról is, hogy az év végi igazgatási szünet előtt a járási hivatalok vezetői külön megkérték a polgármestereket, gondoskodjanak előre arról, hogy ne legyen fennakadás a különböző önkormányzati szolgáltatásokban. Ez Szentendre balliberális vezetője, Fülöp Zsolt esetében is megtörtént.

A kormánymegbízott szerint Hadházy Ákos támadása most félrement, a sajátjait találta el, viszont a képviselő viselkedése bemutatja a baloldal hozzáállását a járványhelyzethez.

Míg a kormányhivatalnál hétvégén is dolgoznak, végzik a teszteléseket, intézik a védőoltások beadatását, addig a baloldalról még el sem hangzott az a kérdés, hogy „Miben segíthetünk?”.

Ehelyett viszont álhíreket gyártanak és telefonnal videóznak a halottasházban.

„A baloldal szintet lépett a halálkampányban” – reagált Hadházy akciójára a Fidesz–KDNP. Nacsa Lőrinc frakciószóvivő elmondta: a halottasházból közzétett videóval a baloldal minden határt átlépett. Visszataszító, aljas és kegyeletsértő, amit Hadházy Ákos művel, aki a kormány elleni gyűlölete miatt elveszítette józan gondolkodását. Hozzátette: a kormánypártok választ várnak a képviselőtől arra a kérdésre, ki és milyen céllal készítette a kegyeletsértő videót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.