Kamera elé állt egy Bíró László által megfenyegetett varrónő

Az ellenzék tiszaújvárosi jelöltje fegyvert tartott volna a fizetésüket követelő varrónők fejéhez.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír Tv2020. 09. 24. 13:35
null
Fotó: Beli Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akiket Bíró László fizetés helyett megfenyegetett – számolt be róla a Hír TV. A nevüket és arcukat vállaló egykori alkalmazottak – köztük egy Patakiné nevű hölgy – azt mondták, hogy telefonon közösen felhívták a balliberális ellenzék tiszaújvárosi országgyűlési képviselőjelöltjét, aki azt mondta: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Bíró László tulajdonosa volt a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetnek. A Bíró által 2014 és 2016 között irányított cég annak ellenére ment tönkre, hogy még egy 50 millió forintos állami támogatáshoz is hozzájutott a kérdéses időszakban. A cég 2016. év végi felszámolása már nem Bíró feladata volt, a Hegyalja-Mix egy olyan vállalkozó tulajdonába került, akinek korábban kilenc cége végezte kényszertörléssel. M. J. vélhetően csupán azért került vezető pozícióba, hogy ő legyen az utolsó, aki leoltja a lámpát.

A Hegyalja-Mix többek között működtetett egy varrodát is Csernelyen, ahol több korábbi alkalmazott is állította: Bíró László lelövéssel fenyegette meg őket, amikor elmaradt bérük miatt reklamáltak. A lapunk által megszerzett dokumentumok bizonyítják, több egykori alkalmazott is kénytelen volt az állami bérgarancia alaphoz fordulni, hogy elmaradt juttatásaikhoz hozzájussanak.

Bíró László puskával és elejtett zsákmányával.

A Hegyalja-Mix bedőlésével kapcsolatban az is napvilágot látott, hogy a Bíró László által vezetett társaság felügyelő-bizottságába később vélhetően strómanok kerültek: a baloldali jelölt azt mondta, a céget egy szakértői csapatnak adta tovább, azonban a valóság az, hogy egy azóta elhunyt alkoholistát és két olyan embert kell ez alatt érteni, akik egy romos házba voltak bejelentve. Az üggyel kapcsolatban Hollik István elmondta: „Bíró inkább eltüntette az ötvenmillió forinttal kitömött céget, hogy ne kelljen fizetni a dolgozóknak”.

A baloldali tiszaújvárosi jelöltje azonban nem csak zűrös cégügyeivel került be a hírekbe: az elvileg 2018-ra már néppártosodott Jobbik tagjaként a választás után tett elfogadhatatlan kijelentéseket. A cigányságot gyilkosokhoz hasonlította, Budapestet „Judapestként” tüntette fel és „tetűcsúszdásokról” értekezett zsidó turisták láttán a közösségi médiában. Bíró László szavait úgy magyarázta, hogy apátia miatt lett antiszemita. – Nem feltétlenül a zsidó vendégekkel volt nekem problémám, az a kialakult helyzet, amit a 2018-as választások után én átéltem, az valójában egy elég mély apátiába taszított és én úgy érzem, hogy ennek volt a következménye az, hogy egy ilyen bejegyzést tettem” – magyarázta az RTL Klubnak, ám arra nem derült fény, hogy mi az összefüggés az apátia és a zsidó származásra tett megjegyzések között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.