Közpénzek tízmillióit költi Karácsony saját céljaira

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook közösségi oldalra épülő kommunikációs tevékenységét az adófizetők finanszírozzák. Kiderült, a főpolgármester személyes profilját tizenhárman kezelik, a nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony hirdetésekre.

2020. 09. 02. 13:04
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál! Visszataszító, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig az adófizetők pénzét propagandára költi – állítja a Fidesz budapesti szervezete.

– Jogilag és erkölcsileg is kifogásolható, hogy Budapest Főváros Önkormányzata fizeti Karácsony Gergely privát Facebook-oldalának hirdetéseit – hívja fel a figyelmet a budapesti Fidesz. Hozzátették: egy olyan oldalról van szó, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett, és amelyen a főpolgármester elsősorban nem a fővárossal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem politikai propagandára használja.

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony Gergely Facebook-oldalának hirdetéseire.

– Az is megfigyelhető, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata által finanszírozott hirdetésekre eleinte 25 és 30 ezer forintot költöttek, mostanra azonban már a dupláját fizetik ki. Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook-posztjain – áll a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció közleményében.

A fővárosi Fidesz–KDNP ezért azt kérdezi Karácsony Gergelytől, hogy a Facebook-oldalának kezelői közül hányan állnak a Budapest Főváros Önkormányzata alkalmazásában, vagyis hány embert fizetnek közpénzből facebookozásért, és ők mennyi pénzt kapnak ezért?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.