Karácsony Gergely elhanyagolja a Vörösmarty teret, de nem adja át a gondozás jogát

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere újabb levelet írt a főpolgármesternek a Vörösmarty tér elhanyagoltsága miatt. Az önkormányzat szerette volna gondnoksága alá helyezni a teret, ám kérésüket a főváros elutasította. A belvárosi polgármester arra is felhívta Karácsony figyelmét, hogy a szóban forgó tér mellett takarítási gondok vannak az Astorián, a Deák Ferenc téren, a Kálvin téren és a Március 15-e téren is.

2021. 07. 13. 13:06
null
20190620 Karácsony Gergely előválasztás szavazás Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éve, 2019-ben a belváros önkormányzata újította fel a Vörösmarty és a Podmaniczky teret, majd mindkét közterület a főváros kezelésébe került, azonban Karácsony Gergely nem bizonyul gondos gazdának.

„A számos üzemeltetési hiányosság miatt – mint a piszok, a kiégett növényzet, az elhanyagoltság – idestova egy éve kérem már a fővárost, hogy a belváros önkormányzata gondoskodhasson ezekről a terekről. A Vörösmarty tér vonatkozásában elutasítást, a Podmaniczky tér kapcsán még csak választ sem kaptam. Rendíthetetlenül azon dolgozom, hogy úgy ápolhassuk ezeket a területeket, ahogy az a belvárosiakhoz, a belvároshoz méltó” – írta közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere.

Az önkormányzat sajtóirodája eljuttatta lapunkhoz azt a levelet, amelyben Szentgyörgyvölgyi felhívja Karácsony Gergely figyelmét az V. kerületi terek kritikus állapotára.

Kiégett a fű a Vörösmarty téren. Fotó: Belváros-Lipótváros önkormányzata

„Sajnos az elmúlt időszakban megszaporodtak azok a bejelentések, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy a fővárosi szakcégek a feladatkörükbe tartozó terek kezelését nem látják el” – írta levelében Szentgyörgyvölgyi Péter, aki felhívta a figyelmet egy Járőkelő.hu-n történt bejelentés válaszára, amely szerint az FKF nem takarítja a Vörösmarty teret, mert szerintük nem feladatuk.

A belvárosi polgármester rámutatott: márpedig a fővárosi köztisztasági cégnek kellene ellátni Budapest legfrekventáltabb terének a takarítását, ugyanis a főváros egyéves kérlelés után sem adta át a belvárosi önkormányzatnak.

Szentgyörgyvölgyi Péter, V. kerületi polgármester egy éve könyörög a fővárosnak, hogy adják át tereik gondozását a belvárosnak

A polgármester az elhanyagolt köztér láttán újból azt kérte Karácsony Gergelytől: adja át a tisztán tartási és karbantartási jogokat az V. kerületnek. A polgármester arra is felhívta Karácsony figyelmét, hogy a Március 15. tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér is egyre koszosabb.

A Magyar Nemzet korábban megírta: a Karácsony Gergely által vezetett főváros több belvárosi játszóteret is elhanyagol. Mint megírtuk: az V. kerületi polgármester elvenné a fővárostól a Hild téri játszótér fenntartását és üzemeltetését. Szentgyörgyvölgyi Péter szerint a játszótér karbantartása nem megfelelően működik, ráadásul hajléktalantanyává züllött az óvodáscsoportok által is használt belvárosi játszótér.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.