Elfeledett baloldali stadionstop: a kampány után már Karácsony sem emlegeti

A Facebookon terjesztett évvégi írásában igyekezett megmagyarázni Karácsony Gergely, hogy nem teljesen az történt, amit a kampányban előszeretettel hangoztatott.

Forrás: Facebook2019. 12. 31. 14:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebookon terjesztett évvégi írásában igyekezett megmagyarázni Karácsony Gergely azt, hogy bár a kampányban rendre „stadionstopot” emlegetett, tegnap véglegessé vált, hogy felépül Budapesten az atlétikai világbajnokságnak is otthont adó stadion.

„A 2019-es év számomra azzal a döntéssel kezdődött, hogy ha lesz előválasztás, akkor elindulok a főpolgármesteri tisztségért. És azzal a döntéssel zárul, hogy a kormány elfogadta Budapest azon feltételeit, amelyeket főpolgármesterként terjeszthettem a Fővárosi Közgyűlés elé. Azokat a feltételeket, amelyeket egyhangúlag szavazott meg a közgyűlés, és egy friss közvélemény-kutatás szerint a budapestiek több mint 80 százaléka támogat. Mozgalmas év volt, mi tagadás…

A tegnap éjjel, a határidő lejárta előtti utolsó pillanatban megjelent kormányhatározat lakonikus bár, de világosan megerősíti a közgyűlés határozatát. Ez négy dolgot jelent Budapest számára. A választási ígéreteimmel összhangban minden kerületben lesz elérhető CT, és más diagnosztikai eszköz, az öt év alatt erre elkölthető 50 milliárdból radikálisan fogjuk tudni csökkenteni a várólistákat. A 2020-as év azzal kezdődik majd számunkra, hogy a pénz okos és felelős felhasználására a kerületekkel közösen dolgozzuk ki a javaslatainkat. A második, hogy Csepelen egy városligetnyi új közpark létesül, a budapesti nagyerdő, ami a város új tüdeje lehet. Benne megépül az a diákváros is, ami sok fiatal számára jelenthet majd elérhető lakhatást, hatással lehet az elmúlt években elszabadult albérletárakra is. A harmadik, hogy Ferencvárosban Baranyi Krisztina polgármester terveinek megfelelően olyan létesítmény épül, amely kilenc napra képes befogadni az atlétikai világbajnokságot, de vagy 90 évig szolgálja utána a budapestiek tömegsportját, szórakozását és pihenését.

Végül pedig – hiszen ezt is rögzíti a közgyűlési határozat – mindezt a tisztességes piaci verseny és az átláthatóság biztosítása mellett. Az, hogy a kormány elfogadta a feltételeinket szerintem egyértelműen siker. Nem az én, nem a közgyűlés sikere, hanem a budapestiek sikere. Hiszen erre adtak felhatalmazást a választáson és ennek sikerült érvényt szereznünk. Erre is lehet hát koccintani ma este. Tudom persze, hogy még sok vita, sok egyeztetés vár ránk. A következő év küzdelmeit előre jelzi egy másik, tegnap éjjel megjelent kormányhatározat, amely márciusig ad időt a színházak sorsáról való döntésre. Ebben az ügyben is azt tartom, amit a művészet szabadságáért utcára ment sok ezer budapesti előtt mondtam: meg fogjuk védeni a színházainkat, amelyek szabad, politikai befolyástól mentes működését fenyegeti a kormányzati kontroll” – írta a Facebookon Karácsony Gergely.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.