Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

A Fidelitas elnöke felszólította a balliberális főpolgármestert, hogy fejezze be a politikai ámokfutását.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 08. 11:04
null
Illés Boglárka joggal kérdezi: fel vagyunk készülve ennyi, a virtuális térből jövő információ szűrésére? Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig a Fidelitas is türelemmel várta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra betelt a pohár – hangsúlyozta a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke. Illés Boglárka az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján felszólította a balliberális főpolgármestert, hogy fejezze be a politikai ámokfutását, és kijelentette, nem kérnek abból, hogy Karácsony azoknak az idejével játszadozik, akik autóval járnak munkába.

Illés Boglárka arról beszélt, hogy a főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés, az emberek véleményének megkérdezése nélkül hozott meg egy rendeletet, tehát kísérleti laboratóriumként használja a fővárost. Amikor egysávosította a nagykörutat, az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva. Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást. A cél valóban az, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét – hangsúlyozta a Fidelitas elnöke.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?”

Elégedetlenséget szült a körúti káosz

Nemcsak a fideszes politikusok és az autósok, hanem a kerékpárosok is elégedetlenek Karácsony Gergely felemás megoldásával a körúton, ez ugyanis nem tudta megakadályozni, hogy az iskolakezdéskor dugók alakuljanak ki a főváros egyik legforgalmasabb útvonalán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.