Karácsony meggondolta magát

Száznyolcvan fokos fordulatot tett a járvány fővárosi helyzetértékelését illetően a főpolgármester.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 05. 06. 19:32
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet
A miniszterelnök-jelöltségre várhatóan bejelentkező Karácsony Gergely nyelvtudás híján nem lenne képes önállóan részt venni nemzetközi tárgyalásokon Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely száznyolcvan fokos fordulatot tett a járvány fővárosi helyzetértékelését illetően. A főpolgármester Orbán Viktorhoz írt facebookos bejegyzésében arra ösztönözte a miniszterelnököt, hogy fokozatosan Budapesten is visszazökkenhessen az élet a normális kerékvágásba.

Mint köztudott, Karácsony néhány nappal ezelőtt még – a járványügyi szakértők véleményével összhangban – a fertőzöttségi és a halálozási statisztikákat szem előtt tartva a korlátozó intézkedések fenntartását tartotta szükségesnek.

Ismert, az ország koronavírusos fertőzöttjeinek a fele – mintegy 1528 beteg – a fővárosból kerül ki.

Úgy tudjuk, Karácsonyék belső mérései azt mutatják, hogy a fővárosiaknak is elegük van a bezártságból, a komfortzónán kívüli élettel.

A főpolgármester lényegében ehhez igazította a kommunikációját, amely azért is kézenfekvő a részéről, mert a járvány idején számos baklövést követett el.

A miniszterelnökhöz írt levél egyik célja az lehet, hogy elterelje a figyelmet a botrányokról, amelyek közül a legkirívóbb a Pesti úti idősotthon ügyének kezelése.

Karácsony múlt szerdai posztja:

A főpolgármester friss bejegyzése:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.