Karácsony nem tudja, hogy melyik fővárosi idősotthonban van jelen a vírus

Tesztelni, tesztelni és tesztelni – a koronavírus-járvány kitörése óta ezt hangoztatja Karácsony Gergely főpolgármester. Budapest első embere az ATV-ben kijelentette: fővárosi hatáskörben is tesztelnek, példaként említett egy olyan idősotthont, ahol felütötte fejét a vírus. A műsorvezető rákérdezett, hogy melyikben? Karácsony rávágta: most fejből nem tudom.

2020. 11. 04. 11:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudott a Fővárosi Közgyűlés határozatképes lenni, ezt a problémát most megoldja a miniszterelnök által bevezetett rendkívüli jogrend – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A beszélgetés témája Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány döntése alapján meghozott járványügyi szigorítások voltak, mindemellett Karácsony kitért a városháza teszteléssel kapcsolatos intézkedéseire is.

– Nekünk nem lenne dolgunk tesztelni a saját munkatársainkat – jelentette ki Karácsony, aki szerint mindez állami feladat, de ennek ellenére a főváros is saját hatáskörben teszteket végeztet. A főpolgármester szerint a drámai fertőzésszámok oka a tesztkapacitás hiánya, majd egy fővárosi fenntartású idősotthonnal példálózott.

– Egy példát hadd mondjak, egy mai példa. A mi szűrésünk alapján kiderült, hogy egy fővárosi idősotthonban jelen van a járvány – jelentette be Karácsony, akit a műsorvezető félbeszakított azzal a jogos kérdéssel, hogy: – Melyikben?

– Most fejből nem tudom! Viszonylag kevés helyen van ott, próbálunk védekezni! – reagált a főpolgármester, aki egyúttal a felelősséget is egyből megpróbálta áthárítani, ezúttal a mentőszolgálatra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.