Karanténba került a kormány több tagja is

A kormány több tagja is karanténban van. A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István lett koronavírusos, és szombaton vele találkozott Gulyás Gergely és Orbán Balázs; az ő tesztjük negatív lett, de elővigyázatosságból otthon kell maradniuk. Varga Judit is karanténban van, de nála sem mutatták ki a fertőzést.

Csekő Imre
2020. 08. 27. 20:15
KOLTAY András; GULYÁS Gergely; VARGA Judit
Budapest, 2019. december 12. Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati egyetem rektora (b-j) beszélget Kónya Imre Antall József közelről - "Én köszönettel tartozom Magyarország népének" című könyvének bemutatóján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2019. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délelőtt a Miniszterelnökség közleményben tudatta: Gulyás Gergely miniszter és a tárca államtitkára, Orbán Balázs karanténban van, mert múlt szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelynek egyik résztvevőjének koronavírus-tesztje pozitív lett. A kommünikében azt is kiemelték, hogy Gulyás Gergely szerdán végzett tesztje viszont negatív eredményt hozott. Később Orbán Balázs is közzétette, hogy nála sem mutatta ki a fertőzést a vizsgálat, de az előírásoknak megfelelően otthonról dolgozik.

Kiderült, Hollik István lett koronavírusos. A Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon jelentette be, hogy megfertőződött. Bejegyzésében leszögezte: minden járványügyi előírást betartott, nem járt külföldön, így egyelőre nem lehet tudni, honnan kapta el a vírust. Hollik István a Tranzit szervezőbizottságának tagja is volt, és az ő fertőzöttsége miatt kellett biztonsági okból lemondani a hétvégén esedékes rendezvényt, amin Orbán Viktor is beszédet mondott volna. A megfertőződött politikus lapunknak elmondta, hogy már nem mutat tüneteket, és rendkívül enyhe lefolyású volt nála a betegség. Úgy tudjuk, az említett szombati rendezvényen Hollik István kezet fogott Gulyás Gergellyel és Orbán Balázzsal.

Csütörtök délután Varga Judit igazságügyi miniszter is közzétette, hogy karanténban van. „Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy azóta igazoltan Covid–19-fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat” – adta hírül a Facebookon.

Később a Miniszterelnöki Kabinetiroda is közzétette, hogy Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténban tartózkodik.

A Magyar Nemzet úgy értesült, pénteken kormányülést tartanak, amelyen a koronavírus-járvány lesz a fő téma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.