Kásler: Meghatározó hetek állnak előttünk

A lazítások elsődleges feltétele a nagyarányú átoltottság az Emmi vezetője szerint.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 9:41
null
2020.07.14. Budapest Dr prof. Kásler Miklós miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koronavírus-járvány alakulása szempontjából meghatározó hetek állnak előttünk. Portugália, Csehország vagy éppen Szlovákia már rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a járvány harmadik hulláma, illetve a különböző vírusmutációk miatt. A szigorú korlátozások ellenére is emelkedő járványügyi adatok azonban hazánkban is figyelmeztető jelként szolgálnak” – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Kásler Miklós. Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője kifejtette, hogy három hónapnyi bezárkózás után, mára sokakban megfogalmazódott az ország újranyitásának igénye,

a lazítások elsődleges feltétele viszont a nagyarányú átoltottság.

– Ehhez immár öt, szakembereink által engedélyezett, koronavírus elleni vakcina áll rendelkezésre, amikből eddig több mint hétszázezer ember számára elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra – írta a miniszter, aki szerint most az a legfontosabb, hogy őrizzük meg fegyelmezettségünket, és bízzunk tudósaink, szakembereink döntéseiben.

„A gazdasági és politikai érdekből történő hangulatkeltéssel szemben pedig éljünk az oltások lehetőségével”

– zárta sorait Kásler Miklós.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.