Kásler: Elegendőek a szolid, enyhébb korlátozások + videó

Jelenleg elegendőek az enyhébb korlátozások, de a járványügyi intézkedések meghozatalakor figyelembe kell venni, hogy a környező országokban emelkedik az új esetek száma – hívta fel a figyelmet legfrissebb videóinterjújában Kásler Miklós miniszter.

Csókás Adrienn
Forrás: Emmi, Facebook2020. 07. 27. 9:35
null
Soha senki nem állította, hogy az Árpádok genetikai átörökítőanyaga ugyanaz, mint a populáció összes többi tagjáé Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha hagyjuk, hogy a járvány „elszaladjon”, akkor sokkal keményebb intézkedéseket kellene hozni, mint jelen pillanatban, amikor a járvány kezelésére szolidabb, enyhébb korlátozások is alkalmasak – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett interjúban. A tárcavezető szerint továbbra is fontos, hogy elkerüljük azt a helyzetet, ami korábban Észak-Olaszországban vagy New Yorkban kialakult. – Nem szeretnénk abba a helyzetbe kerülni, amikor embereket nem tudunk ellátni, nem tudjuk lélegeztetőgépre helyezni őket, nem tudjuk kezelni a holttesteket – szögezte le a miniszter, kiemelve: a világban dühöng a koronavírus-járvány, Magyarországon ugyanakkor folyamatosan csökkent az esetek száma. A járvány utolsó fázisában nulla és húsz közötti új megbetegedést regisztráltak naponta.

A további intézkedések meghozatalánál a hazai kedvező helyzet ellenére figyelembe kell venni, hogy Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban is emelkednek a számok. – Nagyon sok minden múlik az emberek fegyelmezettségen. Fontos, hogy viseljünk szájmaszkot, tartsunk távolságot és a szokásosnál többször mossunk kezet – javasolta Kásler Miklós.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.