Kásler Miklós: Szerdán születhet döntés a harmadik oltásról

Az emberi erőforrások minisztere arra hívta fel a figyelmet, hogy a delta variáns lényegesen veszélyesebb a korábbiaknál.

Magyar Nemzet
Forrás: Spirit FM2021. 07. 13. 20:04
null
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reális számítások szerint Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám – mondta a Spirit FM-nek nyilatkozva Kásler Miklós, aki szerint a járványügyi adatok nagy része biztató, de az kevésbé, hogy a reprodukciós tényező közelít az egyhez, illetve esetleg az egyet át is lépheti. – Ezek figyelmeztető jelek – vélekedett az emberi erőforrások minisztere, és hozzátette, hogy a delta variáns lényegesen agresszívebb, mint a korábbi brit mutáció, ami pedig az eredeti koronavírusnál volt agresszívebb.

– 12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors – fogalmazott Kásler Miklós.

A harmadik oltásra is szükség lehet hamarosan, így erről szerdán dönthet a kormány
Fotó: Havran Zoltán

A tárcavezető arról is beszélt, hogy hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik – vagy egydózisú oltás esetén második – oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinát javasolna, ami azt jelenti, hogy aki elsőnek például Pfizer-vakcinát kapott, az most kapjon majd valami mást, így ugyanis lökésszerűen lehet növelni a védettséget.

Kásler Miklós ismertette, hogy a szerdai kormányülés után már konkrétumokról lehet majd beszélni ebben a kérdésben, méghozzá nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva.

– Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse – mondta az emberi erőforrások minisztere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.