Kérvényezte az SZFE rektorhelyettese a félév elhalasztását

Szeptember elején Upor László még azt kérvényezte, hogy halasszák el a félévet.

Forrás: origo.hu2020. 10. 07. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja azt mondta, hogyha nem marad abba a blokád, nem kezdik el a hallgatók a valódi tanulást, akkor felmerül: érvénytelenítik a félévet. Mivel az új vezetőség nem mehet be az épületbe, így azt sem tudják ellenőrizni, hogy van-e az egyetemen bármilyen, tanításnak nevezhető tevékenység. Ezután Upor Lászlóék, azaz a régi vezetők tiltakoztak, elfogadhatatlannak tartják, hogy elhalasszák a félévet. Azonban egy hónappal ezelőtt Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem akkori rektorhelyettese még azt kérvényezte, hogy halasszák el a félévet – írja az Origo.

A levél első részében arról ír, hogy a 2019/2020-as tanév második félévét a járvány miatt számos módosítással augusztus 31-ig meghosszabbították, a gyakorlati képzés nagy részét a nyári időszakra, illetve az őszi félévre tolták. Upor László, az SZFE egykori rektorhelyettese így fogalmaz:

„Minderre tekintettel kérem Tisztelt Elnök Urat, foglaljon állást abban a kérdésben, hogy a válsághelyzet okán lehetséges-e a 2020/2021-es tanév első félévének általános elhalasztása a második félévre, bizonyos képzések tekintetében.”

 

Szarka Gábor: Arra készültem, hogy a béke követe lehetek

Hosszú interjút közölt Szarka Gáborral, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárjával a HVG.hu. A korábbi ezredes elmondta, hogy már nem szolgál a honvédségnél, „de rettenetesen büszke vagyok arra, hogy a hazámat szolgálhattam egyenruhában”. Mint mondta, négy éve nincs hivatásos állományban, ugyanakkor szakvizsgázott jogász, dolgozott diplomataként és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt campusfőigazgató. Ez utóbbi megbízatásával kapcsolatban közölte: ez a kancellári portfólió egy szelete, de a feladatot az SZFE-nél jóval nagyobb egyetemen végezte.

– Nem úgy élem meg, hogy háborúba küldtek volna, de a helyzet, amit az egyetemen belül kialakítottak, közel jár a háborús helyzethez – mondta Szarka arra a kérdésre, hogy szerinte most háborúba küldték-e.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.