Két afrikai és egy román intézte a drogüzletet

2019. 11. 09. 9:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi drogkereskedő és -csempészbanda ellen nyomoznak a magyar hatóságok. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást, amelyben több elfogást is végrehajtott, közölte pénteken az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves Sierra Leone-i férfi huzamosabb időn keresztül rendszeresen, jelentős mennyiségű kábítószert hozatott be futárok közreműködésével Magyarországra, hogy azt értékesítse.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-bűnözés elleni egységének felderítése alapján a kábítószer-csempészés lelepleződött, és nyomozás indult kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei szeptemberben és októberben az NNI nyomozóinak hathatós támogatásával a Sierra ­Leone-i férfi mellett elfogtak egy 54 éves román állampolgárságú nőt és egy 44 éves nigériai férfit, akik a megalapozott gyanú szerint futárok voltak, egyikük például Amszterdamból nemzetközi buszjáraton is hozott ko­kaint Magyarországra.

Az ügyészségi közlemény szerint a nyomozásban eddig három gyanúsított van, a két afrikai férfit az ügyészség indítványa alapján letartóztatta, a román nőt pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte az illetékes bíróság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.