Két fehér tigriskölyköt kapott ajándékba egy nicaraguai állatkert

Két fehér tigriskölyköt kapott ajándékba a nicaraguai nemzeti állatkert, az öt hónapos testvéreket Mexikóból kapták ajándékba – mondta el hétfőn Eduardo Sacasa, a nicaraguai állatkert igazgatója.

Forrás: MTI2019. 05. 28. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testvérpár, Osman és Halime szülei a mexikói állatkert lakói maradtak, ők már az ott született fehér tigrisek harmadik generációja – tette hozzá.

A fehér oroszlánok és tigrisek rendkívül ritkák, világszerte mindössze néhány száz él belőlük. Külsejük egy recesszíven öröklődő gén számlájára írható, nem albínók és nem is képeznek külön alfajt.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) becslése alapján a vadon élő tigrisek száma az 1900-as százezerről mára nagyjából 3900-re zuhant. Számuk az elmúlt években emelkedett, de a fajt még mindig fenyegeti a kihalás.

Osman és Halime örökbefogadását egy helyi vállalkozó szponzorálta, a testvérek élelmezését és állatorvosi költségeit ő fogja fedezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.