Ki a főnök a budapesti városházán?

Mi lesz a 4000 milliárddal?

Rákóczi Piroska
2019. 10. 24. 14:00
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely fõpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyûlési képviselõ, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, Orbán Viktor kijelentette, hogy ha a budapestiek nem akarják azokat a beruházásokat, amelyeket a kormány kínál a fővárosnak, akkor ezt tiszteletben fogják tartani, s nem valósulnak meg ezek a projektek, amelyeknek összértéke egyébként 4000 milliárd forint.

Karácsony Gergelynek erről a fölvetésről az volt a véleménye, hogy nem a fővárosi közgyűlésnek kell erről döntenie, hanem az embereknek.

Ez a hír gyorsan megérkezett az MSZP-hez is, s kiderült, ők is így látják, de azért mégsem egészen így. Kunhalmi Ágnes ugyanis az ATV-nek adott interjújában már arról beszél a fentiekkel kapcsolatban, hogy lesznek döntések, amelyekről majd „a főpolgármester úr, illetve a közgyűlési többség maga fogja kimondani az ítéletet.”

Mi történhetett? Karácsony Gergely hangzatos megnyilatkozásától megijedtek a szövetségesei, majd gondolkodóba estek, hogyan lehet elkerülni, hogy se a nép, se Karácsony lelke ne sérüljön? Azóta aztán Karácsony visszakozott is annyiban, hogy kijelentette: a kormány sürgetése miatt nem valószínű, hogy több hónapos előkészülést igénylő népszavazást tartanak a stadionépítések miatt.

Amúgy el lehetne töprengeni azon, hogy Kunhalmi Ágnesnek egy döntésről miért rögtön az ítélet szó jut eszébe. Mint ahogy azon is, hogy valójában ki a főnök a városházán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.