Kocsis Máté: Karácsony teljesen alkalmatlan városvezetőnek

A milliárdos veszteséget termelő zuglói parkolási rendszer büntetőjogi vonzatait is vizsgálná a XIV. kerületi Fidesz—KDNP javaslata alapján hétfőn felállítandó munkacsoport — jelentette ki Kocsis Máté tegnapi sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője teljesen alkalmatlannak nevezte Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét a városvezetői feladatkörre.

2019. 04. 27. 9:06
null
A polgármester egymilliárd forintos veszteséget okozó ténykedését korrigálnák Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármesteri tevékenysége egy kerületi vezetőtől elvárható minimális színvonalat sem éri el, és ő maga teljesen alkalmatlan arra, hogy Zugló ügyeit vigye – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lapunk kérdésére tegnap, más témában tartott sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a zuglói parkolási botrányt olyanoknak kell megvizsgálniuk, akik semmilyen módon nem érintettek benne. A javaslat szerint ezért delegálna egy-egy szakértőt a munkacsoportba a fővárosi önkormányzat, valamint egy ellenzéki és egy kormánypárti vezetésű kerület.

– A vizsgálóbizottság megnézné, miként fordulhatott elő, hogy a budapesti kerületek közül Zugló az első és egyetlen városrész, amely veszteségesen üzemelteti a parkolást, továbbá hogy van-e a XIV. kerületi gyakorlatnak bármilyen büntetőjogi összefüggése. A munkacsoport feladatai közé tartozna az is, hogy megállapítsa, milyen döntések meghozatala szükséges ahhoz, hogy a jelenlegi állapot ne maradjon fönt a kerületben – fejtette ki Kocsis Máté.

A polgármester egymilliárd forintos veszteséget okozó ténykedését korrigálnák
Fotó: Mirkó István

Emlékeztetett, hogy majdnem két és fél éve tart az az állapot, amelyben a zuglói polgároknak a kerület költségvetéséből naponta egymillió forintot kell betenniük a parkolási rendszerbe, a parkolásból befolyó összegeken felül. – Ilyen fokú veszteség nem pusztán Karácsony alkalmatlanságának a kérdését veti fel, hanem számos egyéb jogi kérdést is, éppen ezért azt is javasoltuk a zuglói polgármesternek – sőt a magam részéről határozottan követelem tőle –, hogy haladéktalanul mondják fel az olyan szerződéseket, amelyek naponta több mint egymillió forint többletforrást igényelnek, hogy majd az őszi önkormányzati voksoláson megválasztott, alkalmas polgármester helyreállíthassa a rendet – tette hozzá Kocsis.

Mint arról korábban beszámoltunk, a zuglói Fidesz–KDNP-frakció az április 29-re összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen terjeszti elő javaslatát egy háromfős ideiglenes bizottság felállítására, amely felülvizsgálná a Karácsony Gergely által vezetett kerület eddig több mint egymilliárd forint veszteséget felhalmozó parkolási rendszerét. Amennyiben a testület támogatja a kormánypártok előterjesztését, a képviselőknek a vizsgálóbizottság összefoglaló jelentésének elkészültéig tartózkodniuk kell döntések meghozatalától parkolási ügyekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.