Kocsis Máté: Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni

A frakcióvezető hangsúlyozta: akárcsak a járvány első hullámában, a baloldal továbbra is csak gáncsolja a védekezést.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 10. 31. 19:08
null
20200226 Budapest fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Riport Kocsis Máté Magyar országgyűlési képviselővel. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért dolgozunk, hogy minél kevésbé kelljen leállítani az országot, de közben hatékony legyen a védekezés. Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni, mert a védekezés közös felelősség” – hangsúlyozta a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője a hétfőtől életbe lépő szigorított járványügyi szabályokkal kapcsolatban emlékeztetett:

aki a karanténszabályokat megszegi, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat,

továbbá arra kérik a hatóságokat, hogy minden olyan helyet zárassanak be, ahol nem tartják be a védekezés szabályait.

Felhívta a figyelmet, hogy akárcsak a járvány első hullámában, a baloldali pártok most sem segítenek, hanem továbbra is csak gáncsolják a járvány elleni védekezést.

Az új intézkedéseket sem szavazták meg, sőt csökkentették volna a bírság összegét, ezzel növelve a kockázatot,

ráadásul olyan abszurd javaslatokat tettek le, amelyek szerint például ki kellene tiltani a nyugdíjasokat a buszokról és villamosokról – sorolta a kormánypárti politikus.

Szigorodnak a maszkviselés szabályai

Hétfőtől a maszkot viselni kell az éttermekben a vendégeknek is (kivéve, amíg az ételt-italt elfogyasztják), szórakozóhelyeken, koncerteken, nyilvános zenés-táncos rendezvényeken és minden olyan helyiségben, ahol nem történik étel-, italkiszolgálás. A rendőrség folyamatos ellenőrzéseket végez, és a következő módokon léphet fel: figyelmeztetést adhat, százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy az üzletet, illetve a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.