Kocsis Máté pert indít Pikó András ellen valótlan állításai miatt

Mindennek van határa – írta Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, aki pert indít Pikó András ellen. A Fidesz frakcióvezetője megelégelte, hogy a VIII. kerületi baloldali polgármester rendszeresen hamis vádakat terjeszt, legutóbbi posztjában egyenesen azzal vádolta meg a kormánypárti politikust: bosszúból meggátolta, hogy a Balaton-parti káptalanfüredi gyermektábor újjáépítését be lehessen fejezni. Kocsis Máté megígérte: a tábor befejezésére újra kilobbizza a támogatást – a józsefvárosi gyerekeknek.

2021. 01. 05. 16:04
KOCSIS Máté
Budapest, 2020. október 12. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ellentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos nyarát töltöttem Józsefváros káptalanfüredi gyermektáborában. A lepusztult intézmény újjáépítése számomra nemcsak közügy volt mindig, hanem személyes is” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvetetője. Józsefváros kormánypárti országgyűlési képviselője leszögezte: az elmúlt években megépítették az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az egymilliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit.

„Meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat. Már 2019 októberében (!) jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás” – idézte fel a korábbi eseményeket Kocsis. A politikus hozzátette: ha nem Pikó a polgármester, már kész is lenne. Ehelyett 2020 őszén lebutították a szakmai programot, például már a fűtést sem akarták bekötni a négy évszakos házakba, de a védőnői szobát és a főzőkonyhát is kihúzták a tervekből.

„Az eredeti tartalom durva megváltoztatását viszont az EMMI már nem tartotta támogathatónak. Azt kell megépíteni ugyanis, amire a pénzt kapták, és nem kell trükközni. Pikóék így bukták el a pénzt. Most azt mondja, hogy mindez »Kocsis Máté bosszúja«, amiért beperelem. Igen, mindennek van határa. A bíróságon elnyert pénzből pedig játékokat, sportszereket fogok vásárolni a józsefvárosi gyermekek részére” – szögezte le a kormánypárti képviselő. Kocsis Máté, aki egy évtizeden át Józsefváros polgármestere volt, az mondja: szomorú látni, hogy Pikó András képtelen vezetni a kerületet, ehelyett inkább vádaskodik, hivatalából politikai ellenfeleit akarja megsemmisíteni, és rendszeresen hamis vádakat terjeszt.

„Megválasztása óta egyetlen komoly fejlesztési programot sem indított, miközben 13 + 2,6 milliárd forint többlettel vette át az önkormányzatot. Amit pedig megörökölt, azt is elbaltázta. A tábor viszont akkor is meg fog épülni! A támogatást újra ki fogom lobbizni a kormánynál! Nem Pikónak, hanem a gyermekek miatt. Afelől viszont nem vagyok nyugodt, hogy a polgármester másodjára vajon képes lesz-e befejezni a felújítást. Esetleg a hazudozás helyett dolgoznia kellene inkább” – zárta sorait Kocsis Máté.

Sára Botond, budapesti kormánymegbízott, Józsefváros korábbi polgármestere közösségi oldalán bejelentette: csatlakozik Kocsis Máté kezdeményezéséhez. „Én is beperelem Pikó Andrást.” – zárta rövidre Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz alelnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.