Kocsis Máté: Szomorú, ami történt

Most kellett volna összefogni – mondta a Facebook oldalán a Fidesz frakcióvezetője a parlamenti döntés kapcsán.

Forrás: Facebook2020. 03. 23. 17:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alaptörvény értelmében a kormány 15 napra hirdethet meg veszélyhelyzetet, utána az Országgyűlésnek négyötödös többséggel kell ezt meghosszabbítania.

A házszabálytól eltérő tárgyalást 137 igen, 52 nem szavazattal utasította el a parlament. Igennel szavaztak a Fidesz és a KDNP képviselői, a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő, elutasították a házszabálytól eltérést a Jobbik-, az MSZP-, a DK-, az LMP-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő.

A házszabálytól eltérő tárgyalásához az országgyűlési képviselők négyötödének támogatására lett volna szükség, de ehhez az ellenzéki pártok nem járultak hozzá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalára a következőket írta a parlamenti szavazás eredményét mutató kép alá:

„Nincs meg a négyötödös többség a koronavírus törvény tárgyalásához. Szomorú, ami történt, most igazán nagy szükség lett volna az összefogásra.”

Majd ezt a videót is posztolta:

„Egyet kérünk az ellenzéktől: ne akadályozzák a koronavírus elleni védekezést!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.