Kövér László Szabó Tímeának: Szégyellje magát, nem a kocsmában van

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki pártok „a nemzeti kishitűség programját” hirdették meg.

Forrás: MTI2019. 04. 01. 16:56
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét eldurvult a hangnem az Országgyűlésben egy ellenzéki felszólalás során.

Az európai parlamenti választások kapcsán Szabó Tímea, a Párbeszéd felszólalója úgy fogalmazott, hogy május 26-án választani lehet a Horthy-féle, az országot felemésztő orbáni politika vagy a demokratikus mindenki jólétért küzdő közösség között. Méltatva a Párbeszéd EP-képviselőjének, Jávor Benedeknek a tevékenységét, közölte, ilyen emberekre van szükség az EP-ben és nem olyanokra, akik két forintért „az anyjukat is eladják”.

Ekkor Kövér László elnémította a mikrofonját és azt mondta, szégyellje magát a képviselő és válogassa meg a szavait, a parlamentben van és nem a kocsmában.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki pártok „a nemzeti kishitűség programját” hirdették meg, Magyarországnak olyan jövőt szánnak, egy olyan Európát szeretnének, ahol minél kevesebb dologról döntenek Budapesten és minél többről Brüsszelben. Elmondta, Brüsszel a 2008-as gazdasági válságot sem tudta megvédeni, a migrációs válság megoldását sem szabad rábízni. Hozzátette: az EU-ban konfliktust vállalni nem szégyen, hanem kötelezettség, ha a nemzeti érdek úgy kívánja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.