Nőtt a házasságkötések száma júniusban

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legutóbbi hónapra vonatkozó népmozgalmi adatokat.

Magyar Nemzet
Forrás: KSH2021. 07. 29. 12:09
null
Több pár kötötte össze az életét idén júniusban, mint egy évvel korábban. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Idén júniusban 7742 pár kötötte össze az életét, ami 31 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva

 

– közölte a Központi Statisztikai Hivatal ma megjelent népmozgalmi tájékoztatója.

A közlemény azt is kiemeli, hogy az elmúlt egyéves időszak viszonylatában – 2020 júliusa és 2021 júniusa között – a születések száma 0,5 százalékkal, míg a házasságkötéseké 6,1 százalékkal volt több az azt megelőző tizenkét hónap adatainál.

Továbbá növekedett a termelékenységi arányszám is, mivel az idei adatsorban az egy nőre számított becsült érték 1,51 volt a tavalyi időszak 1,50-os eredményéhez képest.

 

Több pár kötötte össze az életét idén júniusban, mint egy évvel korábban
Fotó: Kurucz Árpád

A felmérés arra is rámutat, hogy a halálozások száma a jelentős tavaszi emelkedést követően visszaállt a korábbi évek júniusait jellemző szintre. Továbbá részletezik, hogy ezer főre 9,1 élveszületés és 16,6 halálozás jutott idén január és június között, amelyből az élveszületések aránya a tavalyi év hasonló időszakával közel megegyezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.