Levélben gratulált a kormányfő a református püspöknek

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltán új dunamelléki református püspöknek a megválasztásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Forrás: MTI2020. 11. 06. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé Balog Zoltánt, a miniszterelnök levélben gratulált a püspöknek – írja az MTI.

„Bár tudjuk, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, mégis gyakori tapasztalatunk, hogy a felelősséggel járó feladatok időről időre megtalálják a szolgálatra kész embereket. Olyanra viszont aligha találunk példát Magyarország történetében, hogy egy miniszterből püspök legyen”

– írta gratuláló levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: meggyőződése, hogy Balog Zoltán püspök kivételes életútja és számtalan szolgálati helyen szerzett tapasztalata

„nagy áldás lesz az egész egyházkerület és minden református testvérem számára”.

„Engedje meg, hogy megválasztása alkalmából tiszta szívből gratuláljak, püspöki szolgálatához sok erőt, bölcsességet és jó egészséget kívánjak!” – zárta levelét Orbán Viktor.

Korábbi cikkünkben megírtuk, Balog Zoltánt és Veres Sándort választotta a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének és főgondnokának.

A Dunamelléki Református Egyházkerület választásán két püspökjelölt indult. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora a szavazatok 33 százalékát, szám szerint 99 szavazatot kapott a presbitériumoktól. Balog Zoltán, korábbi emberierőforrás-miniszter, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora, a szavazatok 67 százalékával, szám szerint 200 szavazattal lett az egyházkerület püspöke.

Azelőtt arról számoltunk be, hogy megjelent Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi miniszterének, a budapesti Hold utcai református gyülekezet jelenlegi lelkipásztorának a Nem csak kenyérrel… – Beszédek, imádságok, írások a koronavírus idején című könyve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.