Már ötödik alkalommal próbált programot hirdetni Karácsony Gergely

Valószínűleg nincs Európában olyan főpolgármester-jelölt, aki bő fél éven belül ötször tett kísérletet arra, hogy programot hirdessen. Nos, Karácsony Gergely ezt a bravúrt hajtotta végre.

Forrás: origo.hu2019. 09. 22. 20:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg nincs Európában olyan főpolgármester-jelölt, aki bő fél éven belül ötször tett kísérletet arra, hogy programot hirdessen. Nos, Karácsony Gergely ezt a bravúrt hajtotta végre. Ma ötödszörre hirdetett programszerűséget. Az Origo összeszedte, mi volt az előző négy kísérletezés.

Egyébként úgy tűnik, három héttel az önkormányzati választás előtt sem sikerült rendeznie a sorait a fővárosi ellenzék egyik jelöltjének: miután Kálmán Olga, Gyurcsány Ferenc főpolgármester-jelöltje az előválasztási furcsa bukása után Karácsony Gergely vasárnapi programadónak nevezett gyűlésen feltűnően távolságtartó beszédet mondott. Karácsony nevét mindössze két alkalommal mondta ki, és leginkább saját, korábbi programpontját népszerűsítette. Gyurcsány Ferencék a háttérben elég érezhetően fúrják Karácsony Gergelyt. Nem véletlenül: Gyurcsány korábban azt mondta, hogy Karácsony gyenge, nem a lényeges dolgokkal foglalkozik, azaz, alkalmatlan jelöltnek tartja.

Ötödik programismertetőjén ismét szólt a háttérből a bohócjelölteket köszöntő cirkuszzene. Ismét megzavarták tehát Karácsony programját, és ahogy néhány napja a volt Május 1. mozi előtt tartott sajtótájékoztatóján, most is zavarba jött, alig tudta folytatni beszédét.

Vasárnap ebédidőben tartotta meg Karácsony Gergely, az egyik ellenzéki főpolgármester-jelölt úgynevezett programbemutatóját az ellenzéki polgármesterjelöltek és az előválasztáson vesztes politikusok társaságában a Trip Rendezvényhajón. A gyűlés sajátossága, hogy a Zuglót tönkretevő balliberális politikus januárban már bemutatott egy programot.

És most ötödszörre is fontosnak tartotta, hogy programot hirdessen. A kínos alkalmatlanságot és persze bizonytalanságot mutató, szokatlan mértékű programadóáradat legújabb állomása azért sajátos, mert a mostanin részt vett Kerpel-Fronius Gábor angyalföldi önkormányzati képviselőjelölt, és Kálmán Olga, Gyurcsány Ferenc bukott főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius közel negyedórás felszólalása után

Látszik, hogy továbbra is komoly ellentétek vannak a fővárosi balliberális pártok között. Azaz, Karácsony Gergelynek nemcsak Berki Krisztiánnal és Puzsér Róberttel kell harcolnia az ellenzéki oldalon, hanem Gyurcsány Ferenccel is.

A három, közismerten alkalmatlan ellenzéki jelölt egyike, Karácsony úgynevezett programadó beszédében egyébként kitért az ellenzéki pártok és politikusok közötti vitákra.

Felelevenítette, hogy korábban Horváth Csabával (MSZP) volt egy komolyabb „ütközése” az előválasztás első fordulójában, Puzsér Róbertet, független főpolgármester-jelöltet pedig hazugsággal vádolta meg, mivel korábban azt ígérte neki, hogy elindul az ellenzéki roncsderbin.

Zugló jelenlegi polgármestere programadás címszón elsősorban Tarlós István főpolgármestert, és a kormánypártokat támadta, a konkrét terveiről kevesebb szót ejtett.

Az elmúlt hónapokban számtalanszor nevetségessé vált Karácsony Gergely üzent az Origónak is: azt állította, most már tudja, hol van Csepel. Arról viszont nem beszélt, hogy miért könyörgött Tarlós Istvánnak, hogy szelíd legyen a kampány, miért félt megszólalni a fővárosi közgyűlésen, miért nem merte sohasem támadni a főpolgármestert, miért kezdett hebegni-hápogni, amikor cirkuszi bohóczene szólalt meg a sajtótájékoztatóján és hogy utána miért nem merte meghirdetni saját, következő sajtótájékoztatóját.

Az viszont kiderült, hogy lényegét tekintve azt akarja, hogy Brüsszel büntesse meg Magyarországot. Bambának nevezte az Európai Uniót, voltaképpen azért, mert odaadja azt a pénzt Magyarországnak, ami jár neki.

Természetesen Karácsony Gergely csak saját közegében ilyen „bátor”: közismert, hogy Tarlós Istvántól éveken át félt a közgyűlésben, sohasem bírálta, 2018-ban egyetlen egyszer szólalt fel, akkor is csak 16 másodpercig. Visszavonta egy javaslatát és köszönetet mondott.

Ez volt tehát az egyik ellenzéki jelölt „programadó” gyűlésének egyik csúcspontja, túl azon a voltaképpen mulatságos tényen, hogy immár ötödszörre próbálkozott programbejelentéssel.

És persze arról is nehéz megfeledkezni, hogy ismét szólt a háttérből bohócokat illető cirkuszzene, Karácsony Gergely ismét zavarba jött, hogy megzavarták műsorát és ismét alig tudta folytatni betanult mondandóját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.