Még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől

Koronavírusból felgyógyult donorok jelentkezését várják, a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 16:51
null
Budapest, 2020. október 13. Véradók a III. Civil véradáson az Igazságügyi Minisztérium épületében 2020. október 13-án. A koronavírus-járvány idején nagyon fontos lenne, hogy minél több, a fertõzésen átesett ember adjon vérplazmát, amelyre a betegek gyógyulásához van szükség - nyilatkozta véradását követõen Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőbb jelentkezzen mintavételre, aki bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen – kéri az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ). Közleményükben hangsúlyozzák, hogy egyre több a plazmakezelésre szoruló beteg, ugyanakkor csökkent a jelentkező gyógyultak száma. „A jelenlegi donorszám – még többszöri plazmaadással – sem elegendő a drasztikusan növekvő igények kielégítéséhez. Kérjük, gondoljanak azokra a betegekre, akik most küzdenek a fertőzéssel és segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen!” – írják. Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes regisztráció nem szükséges, csak érkezéskor kell jelezni, hogy plazmadonornak jelentkeznek. További információk ITT találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.