Megérkezett az ügyészségre a feljelentés Hadházy ügyében

Hadházy Ákos a szerencsi időközi választás után elismerte, elhallgatta Bíró László korrupcióját.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 13. 19:24
null
Van, akinek semmi sem szent... Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az ügyészségre már megérkezett, és tanulmányozzák azt a bejelentést, amit korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt tett a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István. Az ügy nemcsak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, hanem az ellenzéki pártok vezetőit is érinti. Ahogyan lapunk is beszámolt róla, Hadházy Ákos a szerencsi időközi választás eredménye után közösségi oldalán buktatta le magát, miszerint tudott Bíró László korrupciójáról, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen

részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költötte 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét.”

A bejegyzésben az ellenzéki képviselő nyíltan elismeri, hogy bár a nyilvánosságnak nem, a baloldali pártvezetőknek jelezte a kétes ügyletet. Emiatt Tényi István feljelentést tett az ügyészségen.

Mivel Hadházy és az ellenzéki pártelnökök – Fekete-Győr András kivételével – hivatalos személyek, ezért a Büntető Törvénykönyv szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk, amennyiben Hadházy Ákos valóban tájékoztatta őket a korrupció gyanújáról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.