Nem segítenek a baloldali önkormányzatok

A kormányhivatal szerint a polgármesterek az életek védelme helyett az oltásellenes politikát szolgálják ki.

Munkatársunktól
2021. 03. 19. 17:25
null
Az adminisztráció sokszor éppen a kezeléstől veszi el az időt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltás megszervezéséhez – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala. Azt írták:

az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak segítséget, például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére, amivel nagyban felgyorsítható a folyamat.

Hozzátették: a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2. és a 9. kerületből) arról, hogy

az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét, vagy megígérték, hogy küldenek munkatársakat, de nem tették.

Álláspontjuk szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a baloldal oltásellenes politikáját, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját. „Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat” – áll a kormányhivatal közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.